ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ανοιχτή πρόσκληση Γκίζα σε Λουκόπουλο για το Ξενία

Ανοικτή πρόσκληση προς τον κ.Λουκόπουλο και τα στελέχη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση για το Ξενία στο Δημοτικό Συμβούλιο βρισκόμενοι στη φάση που τελειώνουν οι εργασίες που εκτελούνται σε αυτό και με δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον σοβαρών επιχειρηματιών για τη συγκεκριμένη επένδυση, θα ήθελα να απευθυνθώ δημόσια προς τον κ.Λουκόπουλο και τα στελέχη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και να ζητήσω όλοι μαζί να δούμε το σοβαρό αυτό θέμα,  όχι ως πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά ως μια ευκαιρία συνεργασίας.  

Σεβόμενοι τη βούληση του δωρητή, την επιθυμία τηςπλειοψηφίας των συμπολιτών μας και τις απαιτήσεις ενόςσύγχρονου εξωστρεφή και τουριστικά αναπτυσσόμενου δήμου, χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές να διαμορφώσουμε άμεσα και από κοινού, τους όρους και τις προϋποθέσεις αξιοποίησής του ως ξενοδοχείο 4* και άνω μέσω δημοπράτησης και εκμίσθωσης σε ιδιώτη, διατηρώντας ταυτόχρονα τις χρήσειςπολιτισμού (μουσείο εμβαπτισμένης πραγματικότητας, χώρος συνεδρίων, πινακοθήκη) είτε στον ίδιο είτε σε άλλο χώρο.

Οι επενδύσεις τέτοιου είδους πρέπει να είναι ευπρόσδεκτες στο δήμο μας, αλλά για να έρθουν οφείλουμε όλοι μας να εκπέμψουμε το σωστό μήνυμα, ότι δηλαδή τις επιθυμούμε και θα τις υποστηρίξουμε.

Και ναι, στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν σοβαρές προτάσεις, τις οποίες θέτοντας τους όρους μας από κοινού, δεν πρέπει να διώξουμε ακόμη μία φορά.  Οφείλουμε προ πάσης άλληςεπιλογής να τις διερευνήσουμε.  Άλλωστε στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χάσουμε.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το συμφέρον του Δήμου και της τοπικής μας κοινωνίας είναι η δημιουργία 4* και άνω στο κέντρο της πόλης.  Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε όλοι μαζί.

Βασίλης Γκίζας

Δήμαρχος Ναυπακτίας

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Πολιτών»

Related Articles

Back to top button