ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Με αναθέσεις 2.500 και 4.500 ευρώ, “παρακάμπτει” τον Επίτροπο ο Ανδρέας Κοτσανάς

Λαβράκι έβγαλε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Ζιαμπάρα. Εντοπίζοντας στην αναμόρφωση του προυπολογισμού ποσά 2.5 και 4,5 χιλιάδων ευρώ για καθαρισμούς αρμοδιότητας Ανδρέα Κοτσανά, ρώτησε εάν αυτές οι αναθέσεις περνάνε από τον Επίτροπο για να λάβει αρνητική απάντηση. Τέτοια ποσά, δεν παιρνούν από τον έλεγχο του Οικονομικού Επιτρόπου.

Υπενθυμίζουμε πως πριν ένα χρόνο, ο Επίτροπος με έγγραφό του, επέβαλε στον δήμο Ναυπακτίας να σταματήσει τις απευθείας αναθέσεις καθαρισμών, οι οποίες είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και να προκηρύξει διαγωνισμούς για τον σκοπό αυτό.

Έτσι ο δήμος Ναυπακτίας,  το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε διαγωνισμούς για τους καθαρισμούς δημοτικών δρόμων και κοινοχρήστων χώρων. Τα πλεονεκτήματα των διαγωνισμών για τον δήμο είναι πολλαπλά, αφού εκτός των άλλων, επωφελείται και οικονομικά από την ενδεχόμενη έκπτωση των εργολάβων που στην περίπτωση των καθαρισμών, είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Όπως όμως φαίνεται, ο αντιδήμαρχος, πλέον επιλέγει έναν άλλον τρόπο που ουσιαστικά παρακάμπτει τον Επίτροπο. Απευθείας αναθέσεις μικρότερων ποσών, της τάξης των 2 και 4 χιλιάδων ευρώ.

Related Articles

Back to top button