ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ανάπλαση Ναυπάκτου: Νέα προβλήματα με το έργο

Τι συμβαίνει με το έργο;

Δοκιμάζονται τα νεύρα κατοίκων και επαγγελματιών από τους ρυθμούς που προχωράει η ανάπλαση στο έργο της πόλης.

Οι επαγγελματίες θεωρούν πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος το προηγούμενο διάστημα και σήμερα, στα μέσα του Ιουλίου, η πόλη είναι ακόμα «εργοτάξιο».

Το λιμάνι, σημείο κατατεθέν της πόλης, δεν έχει πλέον την τουριστική κίνηση που είχε, με τον κόσμο να προτιμάει τις γειτονικές παραλίες ή άλλες περιοχές.

Η κίνηση μπορεί πλέον να έχει διευθετηθεί σε μεγάλο βαθμό αφού πολλοί αποφεύγουν το ΙΧ, όμως τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν αφού ο κάτω δρόμος έχει ουσιαστικά «νεκρώσει». Εξαίρεση υπάρχει μόνο για 2-3 μπαράκια στην επάνω πλευρά του λιμανιού, τα οποία έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση, βγάζοντας τραπεζάκια στον πλακοστρωμένο χώρο, που όμως παραμένει εργοτάξιο. Για τα υπόλοιπα μαγαζιά, το καλοκαίρι του 2020 είναι εφιάλτης.

Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, στην πόλη κυκλοφορούν πληροφορίες για προβλήματα πληρωμών στο έργο, με αρκετούς να…γκρινιάζουν.

Η εταιρεία δε, έχει προβληματίσει τον τεχνικό κόσμο της πόλης, καθώς για ένα έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. κατέθεσε αρχικά τον 1ο λογαριασμό ποσού…10.000 ευρώ!!! Τόσο μικροί λογαρισμοί δεν συνηθίζονται σε έργα τόσο υψηλού προϋπολογισμού. Μέχρι στιγμής έχει κατατεθεί ένας ακόμα λογαριασμός 25.000, κάνοντας το συνολικό ποσό που έχει λάβει μαζί με την προκαταβολή στα 85.000!!! Αν κρίνουμε λοιπόν από αυτό, δεν έχει υλοποιηθεί παρά ελάχιστο μέρος του έργου.

Αξίζει να τονίσουμε, πως πλέον η δημοτική αρχή αποφεύγει να μιλάει για το έργο, καθώς και στην δημοτική αρχή υπάρχει δυσαρέσκεια με τον ανάδοχο λόγω των χαμηλών ρυθμών προόδου των εγρασιών..

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close