ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Αλιευτικό καταφύγιο: Προσπάθησαν να το διαψεύσουν και τα έκαναν…θάλασσα!

Το ρεπορτάζ του npress που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί σχετικά με το 1,8 εκ. του interreg που προορίζονταν αρχικά για το τουριστικό καταφύγιο του Γριμπόβου και κατόπιν για το αλιευτικό της Βαριάς, προκάλεσε έναν μικρό «σεισμό» σήμερα στην πόλη.

Αρχικά από την αντιπολίτευση που φάνηκε να αιφνιδιάζεται. Αρκετοί καλούσαν και ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει. Επίσης, αρκετοί πολίτες, έμειναν έκπληκτοι για την εξέλιξη. Όμως και η δημοτική αρχή, αιφνιδιάστηκε από τον χρόνο της δημοσίευσης…

Ιστοσελίδα της περιοχής, προσπάθησε πριν λίγο να ….βάλει τα πράγματα σε…τάξη, αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα για την διοίκηση. Έτσι λοιπόν, βάζοντας σε…τάξη τα πράγματα (!) ανακάλυψαν, πως το 1,8 ευρώ του interreg δεν χάθηκαν, αλλά…θα υπάρξει μια «μικρή» τροποποίηση, ενώ στο ίδιο άρθρο επιβεβαιώνεται πως τα χρήματα του interreg έκαναν «φτερά» από το συγκεκριμένο έργο αφού χάθηκαν οι προθεσμίες. Όπως ακριβώς φώναζαν όλοι όσοι διαφωνούσαν με την αλλαγή από τουριστικό σε αλιευτικό.

Λένε δηλαδή, πως το έργο του αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο χάνει οριστικά την χρηματοδότησή του από το interreg, θα βρει τα 1,8 από το…ΠΔΕ! Και τα χρήματα του interreg θα γίνουν… κάτι άλλο!

Εδώ λοιπόν τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά με αυτό το σενάριο. Μια τουριστική πόλη της Δυτικής Ελλάδας, ίσως ο σπουδαιότερος τουριστικός προορισμός της περιφέρειας, θα δαπανήσει μέρος από τα χρήματα του ταμείου επενδύσεων που δικαιούται για… αλιευτικό καταφύγιο; Είναι δυνατόν;

Αλλά ας αναμείνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις αλλά και τις αντιδράσεις της δημοτικής και περιφερειακής αντιπολίτευσης, ώστε να μπορούμε να πούμε περισσότερα τότε.

Related Articles

Back to top button