ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ακατάλληλο το δίκτυο ύδρευση της Κλεπάς – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Με σημερινή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Θωμά Κοτρωνιά, ο σύλλογος των Κλεπαϊτών, φέρνει προ των ευθυνών του τον πρόεδρο, καλώντας τον μάλιστα σε γραπτή απάντηση.

Στην επιστολή τους οι Κλεπαΐτες κάνουν λόγο για ακαταλληλότητα του δικτύο ύδρευση του χωριού που μετά την κατολίσθηση έχει προχωρήσει σε πρόχειρες λύσεις, με άμεσο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Αγαπητέ κε. Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό, με την κατολίσθηση της 1-2-2015 στην Τ.Κ. Κλεπά, εκτός των άλλων ζημιών, ένα μεγάλο τμήμα του δικτύου ύδρευσης του χωριού τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Λόγω του επείγοντος, το αποκαταστήσατε άμεσα με επιφανειακό λαστιχένιο δίκτυο, με συνέπεια τους μεν καλοκαιρινούς μήνες να είναι εκτεθειμένο στον Ήλιο και η θερμοκρασία του νερού να υπερβαίνει τους 50 βαθμούς C μην καλύπτοντας τους όρους υγιεινής. Τους δε χειμερινούς μήνες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, να παγώνουν και να καταστρέφονται συχνά οι διακόπτες.
Επίσης λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς μεταξύ υδραγωγείου και του κάτω μέρους του χωριού, (100 μ. περίπου) άρα 10 atm. πίεση, μη συμπεριλαμβανομένης της πίεσης του δικτύου, καταστρέφονται συχνά τα εξαρτήματα των παροχών,
Στην περιοχή της Κλεπάς λόγω της ιδιομορφίας των γεωλογικών-γεωτεχνικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και της αστάθειας των πρανών θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερα μέριμνα σε ότι αφορά την κυκλοφορία των υδάτων στον οικιστικό χώρο, διότι προκαλούν περαιτέρω αστάθεια σε μία γενικά ασταθή περιοχή με βεβαρυμμένο παρελθόν σε κατολισθητικά φαινόμενα. Για τον σκοπό αυτόν θα πρέπει να μην κυκλοφορούν τα νερά ανεξέλεγκτα, αλλά με κατάλληλο τρόπο να ελέγχεται η κυκλοφορία αυτών και να απομακρύνονται της οικιστικής περιοχής. Ως εκ τούτου θα πρέπει τα νερά της υπερχείλισης από τα υδραγωγεία που βρίσκονται στην περιοχή του Πύργου να συγκεντρωθούν καταλλήλως με σωλήνες και να διοχετευθούν στον χείμαρρο Γκερμέ. Στον χείμαρρο Γκερμέ θα πρέπει να κατασκευασθούν τα μικρά φραγματάκια για να προστατευτούν τα πρανή από την διάβρωση των. Τα πιο πάνω αναφέρονται αναλυτικά και στην έκθεση που συνετάγη από τον κ. Αλέξανδρο Τζίτζιρα (γεωλογικό-γεωτεχνικό σύμβουλο μας), που επισκέφθηκε την περιοχή μετά την εκδήλωση του κατολισθιτικού φαινομένου που κατέστρεψε σημαντικό τμήμα του οικιστικού χώρου και απεστάλη από τον Σύλλογό μας στον Δήμο Ναυπακτίας στις 26-3-2015,
Θα πρέπει να λεχθεί για μία ακόμη φορά ότι η περιοχή του Πύργου επειδή με την μεγάλη υδροφορία της, από την εκφόρτηση των ασβεστόλιθων, είναι μία από τις σοβαρότερες αιτίες εκδήλωσης των κατολισθητικών φαινομένων στο χωριό, θα πρέπει να μην επιβαρύνεται ακόμη με πρόσθετα νερά από την υπερχείλιση των υδραγωγείων.

Κε. Πρόεδρε,

Επειδή, τα ανωτέρω είναι εν γνώσει σας, του εντεταλμένου συμβούλου Δ.Ε. Πλατάνου κου. Αθανασίου Κούκουνα και του Προέδρου της Τ.Κ. Κλεπάς και έχει παρέλθει αρκετό χρονικό διάστημα, δύο χρόνια, σας παρακαλούμε όπως φροντίσετε άμεσα για την διευθέτηση του προβλήματος, ενημερώνοντάς μας σχετικά.

Εν αναμονή γραπτής ενημέρωσής μας,
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Εντολή Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΑΝ/ΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΩΓΑΝΑΣ ΖΩΗ ΠΑΠΑΤΑΣΟΥ
Τηλ. 6974554949 Τηλ΄6944722059

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker