ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Με 9εκ. ευρώ η Αιτωλική Αναπτυξιακή στη νέα προγραμματική περίοδο

Συνέντευξη τύπου για τα προγράμματα που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η Αιτωλική Αναπτυξιακή, έδωσαν πριν λίγο, ο πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Σιαμαντάς και ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Καραπάνος.

Η Αιτωλική, κατάφερε την εξασφάλιση μιας πολύ μεγάλης χρηματοδότησης (8.850.000 ευρώ) για την νέα προγραμματική περίοδο.

Στα γραφεία της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, μετείχαν ο Πρόεδρος της εταιρείας και πρόεδρος του ΔΣ Ναυπακτίας κ. Σιαμαντάς, ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος της ΙΠ Μεσολογγίου κ. Καραπάνος και ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Μιχαλόπουλος.

Στην ενημέρωση ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του τοπικού προγράμματος και αναφέρθηκε ότι θα διατεθούν 8.850.000€ για την υλοποίηση επενδύσεων (ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα), στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER. Τα 6.500.000€ θα διατεθούν σε δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και τα 2.350.000€ θα διατεθούν σε δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Η πρόσκληση θα ανοίξει μετά τον Μάρτιο.

Όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το προσωπικό και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του αποτελέσματος που κατατάσσει την εταιρεία 8η πανελλαδικά σε βαθμολογία ανάμεσα σε 49 εταιρείες και 12η σε κατανομή πιστώσεων.

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η αναμόρφωση του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ η 1η προκήρυξη του τοπικού προγράμματος αναμένεται να δημοσιευθεί περίπου το Μάρτιο του 2017. Ωστόσο, για την καλύτερη προετοιμασία της τοπικής κοινωνίας για την υποβολή προτάσεων, παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά οι επιχειρηματικές δραστηριότητες / δράσεις, που δύναται να χρηματοδοτηθούν:

 • δημιουργία ή εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης/τυποποίησης αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων (α΄ και β΄ μεταποίηση)
  δημιουργία ή εκσυγχρονισμός τουριστικών υποδομών (π.χ. καταλύματα κάθε μορφής, κατασκηνώσεις, camping, μονάδες ιαματικού τουρισμού, πολυλειτουργικά αγροκτήματα)
 • δημιουργία ή εκσυγχρονισμός μονάδων εστίασης και αναψυχής (π.χ. ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία, καφετέριες)
  δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες ειδικών μορφών τουρισμού
 • ανάπτυξη δραστηριοτήτων αλιευτικού τουρισμού και εστιατορίων (ψαροταβέρνες) από τους αλιείς
 • ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας
  δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού
 • ενίσχυση επιχειρήσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας ή/και την διαχείριση απορριμμάτων ή/και αποβλήτων
 • δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων, που ανήκουν σε άτομα που υπάγονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ, γυναίκες, νέοι)
 • δημιουργία ή εκσυγχρονισμός εμπορικών επιχειρήσεων σε ορεινές κοινότητες
  δημιουργία ή εκσυγχρονισμός βιοτεχνικών μονάδων
 • δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παραγωγής ή πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών, που υποστηρίζουν τη διαδικασία πρωτογενούς παραγωγής (αγροτική, κτηνοτροφική, αλιευτική)
 • δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων
 • δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας αλατιού
 • δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών (π.χ. Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, γυμναστήρια, κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, γηροκομεία)

Related Articles

Back to top button