ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Χαιρετίζουμε την είδηση -Επιστρέφουμε την κριτική περί “ανακριβειών”

Στις 5 Απριλίου, το npress.gr ανάρτησε άρθρο με το οποίο ενημέρωνε το κοινό ότι κλείνει η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Ναυπακτίας. Με σχόλιο του, στα social media, ο σημερινός ιδιοκτήτης του σήματος της εφημερίδας, μας ψέγει για ανακρίβειες στην ανάρτηση μας και μας ενημερώνει ότι προτίθεται να την επανακυκλοφορήσει. 

ADS

Συγκεκριμένα έγραψε: “Μηδενι δίκην δικασεις, πριν αμφοιν μυθον ακουσεις! Βασική και απαραβατη αρχή της δημοσιογραφίας κύριοι του Npress. Η -μέχρι τωρα- εκδοτική αρχή μπορεί να αντιμετώπιζε τα όποια προβλήματα. Το ΕΜΠΡΟΣ δεν έβαλε κανένα “λουκέτο”. Θα επανακυκλοφορησει σύντομα ανανεωμένο, δυναμικό και πιστό στη Ναυπακτο και τους Ναυπακτιους. Ο ιδιοκτήτης του ΕΜΠΡΟΣ Ναυπακτου Θάνος Παγώνης (άλλη μία ανακρίβεια εκ μέρους σας, όταν αναφερατε ως ιδιοκτήτη τον μέχρι πρότινος εκδότη κο Σέργιο).

Το npress.gr δεν βασίστηκε σε καμία φημολογία και κανένα μύθο, για να μεταφέρει την είδηση. Επικοινώνησε πρωτίστως με τον εκδότη της εφημερίδας κ.Γεράσιμο Σέργιο, ο οποίος αφού μας περιέγραψε επακριβώς την κατάσταση, μας διαβεβαίωσε ότι είναι οριστική η απόφαση του να κλείσει την εφημερίδα. Ο δε κύριος Παγώνης, εξ όσων γνωρίζουμε τουλάχιστον, δεν τοποθετήθηκε καν επί του θέματος, ως εκ τούτου και δεν δυνάμεθα προφανώς να γνωρίζουμε τους όποιους σχεδιασμούς του. Εκτός και αν στις απαράβατες αρχές της δημοσιογραφίας περιλαμβάνονται, εκτός απ την καταγραφή των γεγονότων και οι προβλέψεις για τα μελλούμενα! Ουδεμία ανακρίβεια συνεπώς, υπάρχει στην ανάρτηση μας. 

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε την είδηση της επανακυκλοφορίας της εφημερίδας, υπό όποιο εκδοτικό καθεστώς, καθώς πιστεύουμε ότι την έχει ανάγκη ο τόπος και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε μάλιστα τον κ. Παγώνη, να είναι λιγότερο “καταγγελτικός” και περισσότερο συνεργάσιμος, στην επόμενη ημέρα της ενημέρωσης στην πόλη μας, όπως αυτή διαμορφώνεται με τη συμμετοχή όλων μας.

Related Articles

Back to top button