ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Με άρωμα Αριστοφάνη η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2022

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε για το φετινό καρναβάλι

Μπορεί ακόμα να είναι στον «αέρα» ο τρόπος διεξαγωγής του Πατρινού Καρναβαλιού και ιδιαίτερα το θέμα των παρελάσεων και των μαζικών εκδηλώσεων, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.Η φετινή τελετή θα έχει έναν αμιγώς αριστοφανικό χαρακτήρα, κάτι που αποκάλυψαν οι ομιλούντες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση του χειμερινού προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν η φετινή τελετή θα είναι αριστοφανική, χωρίς όμως να αναφερθούν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Προφανώς ο δήμος θέλει να αναδείξει για ακόμα μία φορά το λαϊκό στοιχείο του καρναβαλιού μέσα από το έργο του μεγάλου αρχαίου κωμικού που έχει την ανατροπή, την σάτιρα και την καυστικότητα σε υπέρμετρο βαθμό.

Αφήνοντας έτσι στην άκρη το βενετσιάνικο και το ιταλικό στοιχείο που είναι ταυτισμένα με το Πατρινό Καρναβάλι. Το τι θα δούμε θα αποσαφηνιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, όμως, το σίγουρο είναι ότι στην όλη διοργάνωση πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δρώμενα και τη σκηνοθεσία της τελετής θα την αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λουκάς Θάνου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

Μια πρώτη γεύση προφανώς της παράστασης αυτής θα δούμε στην τελετή με κομμάτια από το έργο, προσαρμοσμένα στο σήμερα.

Τέλος, σε ότι αφορά  το μουσικό κομμάτι της τελετής έχει γίνει πρόταση στον Πατρινό μουσικό Σωτήρη Ντούβα, έναν καλλιτέχνη που ειδικεύεται στα κρουστά και έχει προχωρήσει σε σημαντικές συνεργασίες με πολλούς τραγουδιστές και συνθέτες.

Η πρόταση που του έχει γίνει είναι να αναλάβει την παρουσίαση ενός μουσικού προγράμματος που θα διαρκέσει δύο ώρες.

Πηγή: Patras Event

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button