ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Με βούλευμα σε δίκη τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Ξύκη

Το Συμβούλιο Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρινίου με το υπ’ αριθμ. 31/2016 βούλευμα παραπέμπει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου με την ιδιότητα του προέδρου του Ξυκείου Ιδρύματος, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος επί της προηγούμενης δημαρχίας (έτος 2013).

ADS

Η κατηγορία αφορά την συκοφαντική δυσφήμηση  που κατά το βούλευμα διέπραξαν οι κατηγορούμενοι σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Νίκου Αντωνιάδη, επί σειρά ετών δικηγόρου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Ναυπάκτου.

Ο κ. Αντωνιάδης είχε αναλάβει την υπόθεση της δωρεάς προς το Ίδρυμα του Ναυπάκτιου επιχειρηματία Ιωάννη Ξύκη στις αρχές του έτους 2013, και οι κατηγορούμενοι με δελτία τύπου κατηγορούνται ότι συκοφάντησαν τον δικηγόρο αμφισβητώντας την ιδιότητά του ως πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Ξύκη, ότι κατ’ ουσίαν συνεργάστηκε με τους μοναχούς της Ιεράς Μονής για να πλήξουν από κοινού την προσωπικότητα του κ. Ιερόθεου.

Ο ποινικολόγος είχε καταθέσει μήνυση κατά των μελών του Δ.Σ. του Ξυκείου Ιδρύματος, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους, η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία Εφετών που είναι αρμόδια λόγω της ιδιότητας του δικηγόρου του ενός εκ των κατηγορουμένων, η Εισαγγελία Εφετών έκανε δεκτή την δίωξη και παρέπεμψε με κλητήριο θέσπισμα τους κατηγορούμενους στο ακροατήριο.

Στο Συμβούλιο Εφετών ασκήθηκε προσφυγή, πλην όμως το Συμβούλιο με το 31/2016 βούλευμά του απέρριψε την προσφυγή, με αποτέλεσμα να προγραμματιστεί η δίκη για τις 6 Δεκεμβρίου.

Related Articles

Back to top button