ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Γιατί δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής το «Cinema» στην Ναύπακτο; – Είναι θέμα μοιρών!

Ένας από τους πιο ιστορικούς χώρους της πόλης είναι έτοιμος να ξεκινήσει την λειτουργία του, αλλά…

ADS

Πόσο καιρό χρειάζεται μία επιχείρηση για να ξεκινήσει να λειτουργεί στην εποχή του μνημονίου όπου υποτίθεται ότι ενισχύει την επιχειρηματικότητα;

Απάντηση: Στη περίπτωση του «Cinema Club» του καταστήματος που έχει γράψει την δική του ιστορία και αποτελεί από τα πιο ιστορικά μαγαζιά στο λιμάνι της Ναυπάκτου, χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα χρόνο.

Και όχι επειδή υπάρχουν τα γνωστά γραφειοκρατικά ζητήματα που βάζουν φρένο σε αυτές τις καταστάσεις, καθώς η νέα ιδιοκτησία του καταστήματος, πέρα από την σημαντική επένδυση που έχει κάνει στο κτίριο και γενικότερα στο μαγαζί, έχει εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες από Πυροσβεστική, Πολεοδομία και Υγειονομικό.

Αυτό που περιμένει το «Cinema» εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο για να ανοίξει είναι το «πράσινο» φως από το Δημοτικό Συμβούλιο της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα από την επιτροπή Κινηματογράφου και Θεάτρου.

Που «κολλάει» το όλο ζήτημα; Στις μοίρες! Όπως το διαβάσατε! Οι εξωτερικές πόρτες του καταστήματος σύμφωνα με την νομοθεσία που υπάρχει πρέπει να έχουν συγκεκριμένο ύψος και πλάτος. 

Το «Cinema» τηρεί και εδώ το γράμμα του νόμου, με την διαφορά ότι οι οι πόρτες του καταστήματος, λόγω της θέσης όπου βρίσκονται δεν ανοίγουν διάπλατα, αλλά 70 μοίρες.

Το γεγονός αυτό θεωρείται από τους αρμόδιους επικίνδυνο για το ενδεχόμενο φωτιάς και έτσι «παγώνοντας» το άνοιγμα ενός τόσο ιστορικού καταστήματος, σιγουρεύουν ότι δεν θα γίνει κάποιο ατύχημα…

Αυτό που ζητάει η διεύθυνση του «Cinema» είναι από τις πέντε θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν μπροστά από τις πόρτες του μαγαζιού, να καταργηθούν οι δύο. Τόσο απλά. Έτσι, οι πόρτες του καταστήματος θα ανοίγουν κανονικά και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Καλή θέληση να υπάρχει. Θα φανεί αυτό βέβαια στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και αυτό το ζήτημα.

Γιατί δεν υπάρχει κάποιο άλλο εμπόδιο που να καθυστερεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το άνοιγμα της επιχείρησης.

Μιας επιχείρησης που με το που θα ξεκινήσει να λειτουργεί θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε πάνω από 20 ανθρώπους και θα δώσει ζωή σε έναν χώρο που εδώ και τρία χρόνια είναι «νεκρός».

Α, και κάτι τελευταίο. Το «Cinema» λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από το 1955 έως και το 1989 ως σινεμά και στη συνέχεια από το ’90 και μετά  έως το 2012, ως νυχτερινό κατάστημα. Τότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την άδεια, τώρα ξαφνικά προέκυψε όμως…

πηγή: http://www.patrasevents.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button