ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Φράγκος σε Κοτρώνη: “Εξαπατήσατε το Ναυπακτιακό λαό” – Με εντάσεις η χθεσινή συζήτηση

Στην χθεσινή εκπομπή του Βαγγέλη Καρανικόλα στην τηλεόραση του Lepanto ήταν καλεσμένος  ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Αντώνης Φράγκος, το στέλεχος της παράταξης της ΑΔΚΝ κύριος Κοτρώνης και ο Νίκος Τσερπέλης εκπροσωπώντας την παράταξη του Θανάση Παπαθανάση.

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κατέθεσε την πρότασή του για την συνένωση των παραλιών αλλά και για την “μίνι μαρίνα” ή “μπαστούνι” όπως λέγεται, μπροστά από το γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου και τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον κύριο Φράγκο, η συγκεκριμένη κατασκευή της προέκτασης της εξέδρας κατά 100 μέτρα σε σχήμα Γ, θα είναι πλωτή, προσωρινή και θα συμβάλει στην προστασία του λιμανιού. Είναι μια κατασκευή που αναμένεται να κοστίσει 600.000 ευρώ και όπως ανέφερε, ο δήμος αναζητά ήδη τρόπο εξεύρεσης των χρημάτων.

mpastouni

Από την πλευρά του ο κύριος Κοτρώνης, ισχυρίστηκε πως η παράταξή του δεν είναι αντίθετη στο έργο της προστασίας του λιμανιού, αλλά είπε όχι στην επέκταση της εξέδρας και μάλιστα σε αυτή την έκταση που παρουσιάστηκε. Αναφέρθηκε στις ενέργειες της παράταξής του για την ανάδειξη της καστροπολιτείας, αλλά ήρθε σε φανερά αμήχανη θέση όταν ο κύριος Φράγκος τον ρώτησε για τις ενέργειες της παράταξής του σε σχέση με την εξέδρα, δηλώνοντας “Δεν τα ξέρω όλα, δεν είμαι ενημερωμένος για όλες τις ενέργειες”.

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η έκρηξη του κ Φράγκου όταν σε ερώτηση προς τον κύριο Κοτρώνη για τις ενέργειες της πρώην δημοτικής αρχής σχετικά με το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης, πήρε την απάντηση πως η πρώην δημοτική αρχή, είχε καταθέσει την μελέτη. Τότε ο προέδρος του λιμενικού ταμείου σε έντονο ύφος είπε: “Κύριε Κοτρώνη αρκετά. Εξαπατάτε το Ναυπακτιακό λαό. Έχω ρωτήσει παντού αλλά μελέτη δεν έχω βρει”.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κύριος Κοτρώνης ανέφερε πως η παράταξή του ετοιμάζει την δική της μελέτη για την μαρίνα Ναυπάκτου, την οποία σύντομα θα παρουσιάσει σε ανοιχτή εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο κύριος Τσερπέλης, που είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, έκανε λόγο για μεγάλο κόστος της μελέτης του μπαστουνιού το οποίο όπως είπε, από 600.000 θα ξεπεράσει το 1 εκ αν προστεθούν τα απρόβλεπτα, το εργολαβικό όφελος και ο ΦΠΑ. Δεν έδειξε όμως να διαφωνεί, μετά τις επανειλημμένες ερωτήσεις του δημοσιογράφου για το συγκεκριμένο έργο, επισημαίνοντας πως πρέπει να ξαναδούν τις προτεραιότητες για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Το σημείο που έκανε αίσθηση στην τοποθέτηση του κυρίου Τσερπέλη, ήταν η καταγγελία του για τον μελετητή-κατασκευαστή. Τόνισε πως το λιμενικό ταμείο έδωσε με ανάθεση την μελέτη σε κάποιον, ο οποίος σχεδιάζει την μελέτη με βάση μια ειδική πατέντα που έχει και που δεν μπορεί να την κάνει άλλος, αναφέροντας μάλιστα και τον συγκεκριμένο αριθμό της ευρεσιτεχνίας που έχει πάρει ο μελετητής. Άρα όπως είπε, ο μελετητής είναι και ο μόνος που μπορεί να αναλάβει αυτό το έργο που ο ίδιος προτείνει.

Στην απάντησή του ο κύριος Φράγκος ξεκαθάρισε πως το έργο θα ανατεθεί με δημοπρασία και μπορεί να καταθέσει προσφορά όποιος επιθυμεί και με βάση τις συζητήσεις με τον μελετητή, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί.

Όπως φαίνεται, το έργο της “μίνι μαρίνας” στο λιμάνι της Ναυπάκτου άρχισε ήδη να προκαλεί τριβές μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων και είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει μεγάλη εστία αντιπαράθεσης το επόμενο διάστημα.

Related Articles

Back to top button
Close
Close