ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ με την επαναλειτουργία του Cinema club μετά την απόφαση του ΔΣ

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε χθες, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας, η εισήγηση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του ΔΣ Γεώργιου Σιαμαντά για απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων μπροστά από τις θύρες του κτιρίου, ιδιοκτησίας του κυρίου Αριστείδη Μαράγκα, του γνωστού cinema club.
Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία κύριο Γεώργιο Τσιρώνη να ξαναθέσει το θέμα της έγκρισης, στην επιτροπή θεάτρων και κινηματογράφων, ώστε να του επιτραπεί η επαναλειτουργία της επιχείρησης.  Την εισήγηση υπερασπίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόσο ο ίδιος ο επιχειρηματίας και ο δικηγόρος του κύριος Τσόλκας, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης.
Στην αντίπερα όχθη εμφανίστηκε  ο επιχειρηματίας κύριος  Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος, η δικηγόρος του κυρία Κεχαγιά και ο μηχανικός κος Κωνσταντόπουλος, οι οποίοι έθεσαν θέμα ισονομίας έναντι των επιχειρήσεων του δήμου, καθότι όπως τόνισαν, τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή υπό τον κυρίο Μπουλέ, όσο και η παρούσα του κυρίου Λουκόπουλου  αρνήθηκαν και ορθώς να παραχωρήσουν θέσεις στάθμευσης σε  επιχείρηση του κυρίου Κωνσταντόπουλου. Ο δε μηχανικός, κύριος Κωνσταντόπουλος ισχυρίστηκε ότι το κτίριο, παρότι είναι κτίριο προ του 1955 οι θύρες δεν άνοιγαν ποτέ προς τα έξω. Τόνισε μάλιστα ότι εάν δεχτούμε αυτόν τον ισχυρισμό τότε όλη η οδός Αποκαύκου θα ζητήσει στο μέλλον να ανοίγουν οι πόρτες προς τα έξω.
Στους ισχυρισμούς αυτούς, απάντησε η πλευρά Τσιρώνη ,διευκρινίζοντας ότι δεν ζητείται με την παρούσα εισήγηση να τους παραχωρηθούν θέσεις στάθμευσης αλλά να απογορευτεί η στάθμευση μπροστά από τις θύρες του κτιρίου ωστε να καταστεί λειτουργικό.
Επιπλέον εστία αντιπαράθεσης των δύο πλευρών στάθηκε και το πλάτος του πεζοδρομίου στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, με την κυρία Κεγαχιά να ισχυρίζεται ότι το πεζοδρόμιο ,ακόμη και στην σημερινή του μορφή οφείλει να είναι προσβάσιμο στους δημότες, τον δε κύριο Τσόλκα να ανταπαντά ότι δεν επρόκειτο ουσιαστικά για πεζοδρόμιο καθότι το πλάτος του δεν ξεπερνά τα 40 εκατοστά.
Η παράταξη του κυρίου Μπουλέ πρότεινε την απόσυρση του θέματος απ την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς όπως τόνισε ,αρμόδιες να αποφανθούν επί του θέματος είναι αποκλειστικά οι τεχνικές υπηρεσίες. Με την πρόταση αυτή συντάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κύριος Ιωάννης Ράπτης.
Η παράταξη του κυρίου Παπαθανάση εκφράστηκε απ τον κύριο Τραχήλη, ο οποίος δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της απόφασης της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Ναυπάκτου, η οποία όπως ισχυρίστηκε ερμηνεύεται λανθασμένα από τον κύριο Σιαμαντά.  Συγκεκριμένα δήλωσε, πως με βάση την απόφαση αυτή θα πρέπει πρώτα ο ιδιοκτήτης να λάβει άδεια λειτουργίας και κατόπιν να τεθεί θέμα απαγόρευσης στάθμευσης στις θύρες εισόδου του κτιρίου ,με τον κύριο Σιαμαντά να ανταπαντά ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί διότι η δυνατότητα ανοίγματος των θυρών είναι προαπαιτούμενο ώστε να δοθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.
Απ την ψηφοφορία αποχώρησε ο κύριος Καρακώστας ,καθότι όπως δήλωσε δεν καλύπτεται από τις εισηγήσεις καμίας πλευράς. Τόνισε ωστόσο πως ενώ θα επιθυμούσε την λειτουργία του cinema club για την νεολαία στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο καθώς το κτίριο δεν πληροί τις απαραίτητες προυποθέσεις.
cinemaclub1

Related Articles

Back to top button