ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Συνεχίζεται ο πόλεμος – ΑΔΚΝ: κ. Καρακώστα «η αλήθεια τσούζει όπως το οινόπνευμα»

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η παράταξη Ανεξάρτητη, Κίνηση Ναυπακτίας του πρώην δημάρχου, Ιωάννη Μπουλέ για να απαντήσει την πρωινή απάντηση του αντιδημάρχου κ. Καρακώστα.

Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Καρακώστα

Η ανακοίνωση της ΑΔΚΝ για τις τελευταίες αναθέσεις της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου έτσουξε πολύ τον κ. Καρακώστα. Ξενύχτησε για να γράψει νέα ανακοίνωση  που ξεπερνά τις δυόμιση πυκνογραμμένες σελίδες, για να συγκαλύψει την κωλοτούμπα του ίδιου και της παράταξής του.

Από το προεκλογικό σύνθημα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας «ούτε μια ανάθεση» πέρασε στην αιτιολόγηση των αναθέσεων που  έκανε τις τελευταίες ημέρες του 2015 με μη σύννομο τρόπο, με στόχο να πιάσει στον ύπνο την κοινωνία. Δυστυχώς για τον ίδιο  θα καταλάβει ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας, που την πρώτη Κυριακή ψήφισε κατά 65 % παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχει τον τρόπο να μαθαίνει την αλήθεια. Η ΑΔΚΝ θα αποκαλύπτει συνέχεια τις πολιτικές κωλοτούμπες του κ. Καρακώστα και τις μη σύννομες ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Ανεβάζοντας τις λαϊκίστικες κορώνες του στα ύψη, μεταξύ άλλων ο κ. Καρακώστας επινόησε ότι δήθενστενοχωρηθήκαμε που οι υπάλληλοι δούλευαν μέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς για να προλάβουν τα έργα αντί να πάνε για τα κάλαντα….  Ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα των γνωστών πολιτικών προσεγγίσεων του κ. Καρακώστα, απείρου κάλλους και προπαντός πολιτικής υπευθυνότητας!!!

Ολοκλήρωσε  λοιπόν  την πιρουέτα του ο κ. Καρακώστας  αλλά δεν είπε ότι οι απευθείας αναθέσεις και  οι συμβάσεις που υπέγραψε ο κ. Δήμαρχος την τελευταία εβδομάδα και όχι μόνο, δεν έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ΠΔ 609/85 την οποία υποδεικνύει προς τη Δημοτική Αρχή ο Γ.Γ της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την απόφαση 175081/8077/28-12-2015.

Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που ο κ. Καρακώστας δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα στο γραπτό αίτημα της παράταξής μας από 24/11/2015 σχετικά με τις διαδικασίες συμβασιοποίησης των έργων του Τεχνικού Προγράμματος 2016.

Προφανώς ο κ. Καρακώστας  ενοχλείται από τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων της δημοτικής αρχής και θέλει όλη την αντιπολίτευση χειροκροτητή των έργων του. Καιρός να καταλάβει ότι η αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο να ελέγχει και να ενημερώνει την κοινωνία για τις εκτροπές από τη νομιμότητα, αλλά και για τις πολιτικές εκτροπές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής.

Αυτή είναι και η ουσία στο ΥΓ της ανακοίνωσής του κ.  Καρακώστα. Δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η ΑΔΚΝ ασκεί με υπευθυνότητα το θεσμικό της ρόλο. Ενοχλείται ο κ. Καρακώστας όταν διαπιστώνει ότι πριν από οποιαδήποτε ενέργεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΔΚΝ ελέγχουν τη νομιμότητα αξιοποιώντας τις νομικές γνώσεις και την εμπειρία στελεχών της  παράταξης, που αναζητούν κάθε αναγκαίο έγγραφο από τις υπηρεσίες του Δήμου και άλλους φορείς, ώστε να έχουν πλήρη τεκμηρίωση και να είναι σύννομες οι προτάσεις τους.  «Το τραγικό λάθος» που θέλει να βλέπει ο κ. Καρακώστας αποτελεί  δείγμα της δημοκρατικής  λειτουργίας της ΑΔΚΝ και της  υπεύθυνης στάσης της στα θέματα του Δήμου.

Ναύπακτος 8-1-2016

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button