ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Συνεχίζεται η Οδύσσεια για την επαναλειτουργία του Cinema club – Επανέρχεται το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Ένα τυπικό λάθος είναι η αιτία της απόρριψής του από την Περιφέρεια

Απ το Δεκέμβριο του 2015 , όπου και συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, η απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στον πεζόδρομο, έξωθεν των θυρών του κτιρίου, είχαμε κάνει αναφορά στον γολγοθά του Cinema club, και του ιδιοκτήτη κυρίου Μαράγκα, προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση για επαναλειτουργία της επιχείρησης του.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στην επιτροπή Κινηματογράφων και Θεάτρων της πόλης, η οποία παρά την αντίθετη γνωμάτευση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ναυπακτίας, έβαλε φρένο στην επαναλειτουργία του κέντρου, θεωρώντας επικίνδυνο το εξωτερικό άνοιγμα των θυρών. Ο κίνδυνος που προέβαλε η συγκεκριμένη επιτροπή, δεν θα υπήρχε αν ο δήμος είχε φροντίσει να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, διαπλατύνοντας το σχεδόν ανύπαρκτο υπάρχον πεζοδρόμιο των… 40 εκατοστών!

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την απαγόρευση στάθμευσης μπροστά από τις εξωτερικές πόρτες του κτηρίου, ώστε να παρακαμφθεί ο συγκεκριμένος κίνδυνος που επικαλείται η ανωτέρω επιτροπή.

Τρεις μήνες μετά και παρά την ψήφιση της παραπάνω απαγόρευσης από το δημοτικό συμβούλιο, δεν έχει ακόμη επιλυθεί το ζήτημα για ..τυπικούς όπως φαίνεται λόγους.

Μετά από ένσταστη που κατατέθηκε στην Περιφέρεια, απορρίφθηκε η παραπάνω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς απαιτείτο απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (14 ψήφους), και όχι σχετική όπως έλαβε προ τριμήνου (10 ψήφους) διότι εκείνο το ΔΣ δεν συνεδρίασε με πλήρη σύνθεση.

Ετσι λοιπόν, το θέμα επανέρχεται στην επόμενη συνεδρίαση, την μεθεπόμενη Δευτέρα.

Το Cinema club αγαπήθηκε όσο λίγα, από πολίτες της Ναυπάκτου, που το επιβράβευσαν με την συνεχή παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Μια επιτυχημένη επί σειρά ετών επιχείρηση, στην καρδιά της πόλης και της νεολαίας που το ανέδειξε .

Μια επιχείρηση χρήσιμη πολλαπλώς, τόσο ως προς τις θέσεις εργασίας που δύναται να προσφέρει στην πόλη μας, όσο και ως επιλογή διασκέδασης στον επισκέπτη.

Παρότι ο διαθέσιμος χώρος πληροί, το σύνολο των προϋποθέσεων και έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες, αδυνατεί δυστυχώς μέχρι και σήμερα να επαναλειτουργήσει για τυπικούς λόγους. Και επειδή δεν μας περισσεύουν, ούτε οι επιτυχημένες επιχειρήσεις ,ούτε οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας ,ελπίζουμε να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό, διαδικαστικά θέματα που κρατούν κλειστές τις πόρτες του .

Related Articles

Back to top button