ΑΘΛΗΤΙΚΑΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Στην μάχη για τον αυριανό ΕΝΙΠΕΑ ο Ναυπάκτιος αθλητής, Χρήστος Παπαδογεώργος

ενιπεας
Πανέτοιμος εμφανίζεται για τον αυριανό δύσκολο αγώνα ο ταλαντούχος νεαρός, μετά και την σημερινή προπόνηση στο Λιτόχωρο στον Όλυμπο, σε ένα πανέμορφο φαράγγι.

Ο 21χρονος Χρήστος Παπαδογεώργος είναι αθλητής μεγάλων αποστάσεων, ανήκει στον σύλλογο urban trail runners και οι μέχρι σήμερα επιδόσεις του δείχνουν πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή που κάνει περήφανη τη Ναυπακτία.

Ο αυριανός αγώνας χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτερα δύσκολος λόγο της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς. Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή κάθε Δεκεμβρίου. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε 24 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 21 σε μονοπάτια, με θετική υψομετρική διαφορά 1750 μέτρα. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 5 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής (11ο ΚΜ).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνεται στο ανοιχτό θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 235 μέτρα και το μέγιστο 1.041. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής (96%) αποτελείται από μονοπάτια, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε τσιμεντόδρομο και άσφαλτο. Από την 9η διοργάνωση καθιερώθηκε επίσημα ως διαδρομή του αγώνα η «αριστερόστροφη» διαδρομή: Πάρκο Λιτοχώρου – Μύλοι – Άγιοι Απόστολοι – Γκόλνα – Καστάνα – Άγιο Σπήλαιο – Μοναστήρι – Σταλαματιά – Γιάννακα – Καστάνα – Δαμασκηνιά – Πόρτες – Μύλοι – Πάρκο Λιτοχώρου (σύντομα η ανακοίνωση με ακριβή στοιχεία της διαδρομής).

χρηστος2

Related Articles

Back to top button