ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Σε Ναύπακτο, Πάλαιρο και Στράτο τα σκουπίδια της Ηλείας με απόφαση Κουρουμπλή

Συνολικά 7.500 τόνοι σκουπιδιών θα φύγουν το επόμενο διάστημα από τον δήμο Πύργου, αφού χθες με παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και απόφαση που υπεγράφη ήδη από τον εκτελών χρέη ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, θα μεταφερθούν σε τρεις γειτονικούς ΧΥΤΑ. Η απόφαση αναρτήθηκε ήδη στην Διαύγεια και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δεσμευτική για τους φορείς διαχείρισης των τριών ΧΥΤΑ ενώ προλαμβάνει και τυχόν κοινωνικές αντιδράσεις από κατοίκους των περιοχών αυτών , αφού αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε περίπτωση παρακώλυσης της συγκεκριμένης απόφασης, θα καταλογιστούν διοικητικές, αστικές και ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους για την μη εφαρμογή της».
Έτσι, η κατανομή της μεταφοράς των σκουπιδιών του Πύργου με βάση την απόφαση, αφορά μεταφορά και υποδοχή των απορριμμάτων 3500 τόνους στον ΧΥΤΑ Παλαίρου, 3000 τόνων στον ΧΥΤΑ Στράτου Αγρινίου και 1000 τόνων στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου.
Η θετική αυτή εξέλιξη θα αποσυμφορήσει την πόλη του Πύργου, τα χωριά αλλά και όλον τον δήμο, από τις τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που έχουν αρχίσει και πάλι να συσσωρεύονται στο δήμο και επιτέλους θα ανασάνουν οι κάτοικοι που για άλλη μια φορά έχουν φτάσει στα όρια τους εξαιτίας της παρατεταμένης παραμονής των απορριμμάτων στους κάδους. Εννοείται ότι η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλη ανακούφιση από τον δήμο Πύργου και τις αμέσως επόμενες μέρες θα αρχίσει η αποκομιδή και μεταφορά των σκουπιδιών στους προαναφερόμενους ΧΥΤΑ, οπότε υπάρχει περίπτωση να κάνουμε Χριστούγεννα σε μια πιο καθαρή πόλη!
Πηγή: εφημερίδα Πρωινή

Related Articles

Back to top button