ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Η Ομοσπονδία επαναφέρει το θέμα της διακομιδής ασθενών από το Κέντρο Υγείας

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στις 20/02/2016 στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας επαναφέρει το θέμα με τη διακομιδή των ασθενών από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Το πρωί του Σαββάτου στις 20/02/2016, ένας συμπολίτης μας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου με έντονους πόνους στο στήθος και στην πλάτη. Μετά από καρδιογράφημα που έγινε η γιατρός εκεί δεν διέγνωσε πρόβλημα και έδωσε εντολή για μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Ωστόσο μετά από επιμονή των συγγενών του ασθενούς και έντονες διαμαρτυρίες ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί διαγνώστηκε με έμφραγμα και δόθηκε εντολή να μπει επειγόντως στο χειρουργείο, όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς του ασθενούς ότι αν ο άνθρωπος είχε μεταφερθεί στο Μεσολόγγι θα ήταν πολύ αργά, καθώς εκεί δεν υπήρχε η δυνατότητα επέμβασης και θα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμονή των συγγενών για μεταφορά στο Ρίο ήταν έντονη , καθώς ένα χρόνο περίπου πριν ο αδερφός του ασθενούς «χάθηκε» με τον ίδιο τρόπο.

Είναι απαράδεκτο να πεθαίνουν άνθρωποι από ανευθυνότητα. Πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν του θέματος. Zητάμε,  επιτέλους να ληφθεί απόφαση από το Υπουργείο Υγείας ώστε να πάψει πλέον αυτό το ανεγκέφαλο σκεπτικό ότι η Ναυπακτία ανήκει   διοικητικά στο Μεσολόγγι και άραγε ο ασθενής θα πρέπει να μεταφερθεί πρώτα στο Μεσολόγγι και μετά στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο . Να σταματήσει επιτέλους τα γραφειοκρατικά γρανάζια της κεντρικής διοίκησης του κράτους  να υπερβαίνουν την κοινή  λογική και την κοινή πρακτική, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι παιχνίδι.

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας με ομόφωνη απόφαση του απευθύνει έκκληση για απόφαση ώστε η   μεταφορά ασθενών από την περιοχή της Ναυπακτίας να γίνεται μόνο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γραμματέας

Θέμης Δαβανέλλος                                              Κων/νος Αναδιώτης

Related Articles

Back to top button