ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Μπουλές: Έλεγαν ούτε μία ανάθεση και τελικά πήγαμε στο ούτε έναν διαγωνισμό – Ο κόσμος λέει πως μας αδίκησε

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του  Lepanto και τον Βαγγέλη Καρανικόλα. Μίλησε για πολλά θέματα ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς την σημερινή δημοτική αρχή.

Δείτε μερικά από τα σημεία της συνέντευξης:

Κάνατε λάθη;

Δεν είμαστε αναμάρτητοι, γίνανε λάθη που μας ζημίωσαν εκλογικά αλλά προς όφελος της κοινωνίας. Όμως σήμερα ο κόσμος λεει “σας αδικήσαμε”.

Βαθμός στην αντιπολίτευση;

Τι απ αυτά που ειπώθηκαν πραγματοποιήθηκαν και τι όχι; Είναι ζήτημα αξιοπιστίας του συστήματος σε τοπικό και γενικό επίπεδο. Προσωπικά έχω εκπλαγεί από τις συμπεριφορές της σημερινής δημοτικής αρχής. Ήλπιζα ότι η απόκλιση θα ήταν μικρότερη. Μας έλεγαν με πομπώδη τρόπο πως δεν θα κάνουν ούτε μια ανάθεση και ως αποτέλεσμα έχουμε ούτε έναν διαγωνισμός. Έλεγα δεν θα διορίσουμε συνεργάτες. Έβαλαν 5 συνεργάτες ενώ εγώ που με κατηγορούσαν είχα 4! Μάλιστα στους διορισμένους συνεργάτες δίνουν και αναθέσεις για μελέτες.

Η κοινωνία ασχολείται με αυτά τα βλέπει;

Ο κόσμος διαπιστώνει, εισπράτει απογοήτευση, εκφραστήκαμε, ψηφίσαμε κ βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Δείτε για παράδειγμα την υπηρεσία στο δήμο Γαλατά που είχε υποσχεθεί η αντιπολίτευση. Κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού. Ποιου προσωπικού; Δεν θέλουν να χαλάσουν χατήρι σε κανέναν. Σήμερα υπάρχει μια κακή λειτουργία του δήμου. Εμείς ζητήσαμε να κάνει ο καθένας τη δουλειά του. Δυσανασχέτησαν όσοι είχαν μάθει να πηγαίνουν κάθε 15 στο δήμο να πληρώνονται. Θα εισπράξουμε την δυσανασχέτηση του προσωπικού που οι υπάλληλοι μεταφέρονται κατά το δοκούν ο δήμος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης. Εμείς είχαμε την τιμή να κατηγορηθούμε για τις αναθέσεις. Όσες μελέτες έγιναν απ το δήμο μας έγιναν με αναθέσεις, προσωπικά δεν τάχθηκα ποτέ εναντίον των αναθέσεων. εάν κάποιος ήθελε να κάνει το τυπικό δεν θα είχε κανένα έργο στο δήμο σήμερα. Πολλές μελέτες κατέληγαν στο όριο της ανάθεσης γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Ο δήμος σήμερα έχει μια δημοτική αρχή που δεν χρωστάει και είναι στην αρχή του ΕΣΠΑ. Τον πρώτο χρόνο έπρεπε ο δήμος να ασχοληθεί με μελέτες. Έχασαν την ευκαιρία. Κάνουμε ένα πρόγραμμα για να πάρουμε ένα έργο όχι 3-4 000 αλλά περισσότερων, να υπάρχουν μελέτες , να μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε στη νέα προγραμματική περίοδο .

Ο Καρακώστας λέει πως σε ποιον αναθέτουμε, αναλαμβάνουν οι συλλογικοί φορείς όχι εμείς. Μα είναι δυνατόν; Επειδή πετάει αλλού την μπάλα δεν είναι ανάθεση;

Η καταγγελία:

Η σημερινή δημοτική αρχή έδωσε 17500 σε τοπογράφο απ το Ηράκλειο Αττικής ενώ μας κατηγορούσαν πως επί ημερών μας,  δώσαμε στις Σέρρες μελέτες. Συγγενικό πρόσωπο αντιδημάρχου παίρνει μελέτες. Εμείς δώσαμε μελέτες σε ένα παιδί από το Αγρίνιο που μετά παντρεύτηκε και πήγε στις Σέρρες. Αυτό ήταν όλο. Οι μελέτες που φύγανε εκτός πόλης στην θητεία μας ήταν εξειδικευμένες. Οι υπόλοιπες ήταν εντός της πόλης.

Στο κομμάτι του καθαρισμού κάναμε πολύ καλή δουλειά. Με ενέργειές μας έχει σήμερα ο δήμος 140 άτομα από τον ΟΑΕΔ για να μπορεί ο κύριος Κοτσανάς να κάνει έργο. Όμως εκτός των άλλων, ο κύριος Κοτσανάς επιβαρύνει με μεγάλα ποσά τον δήμο.

Για το έργο προβολής του δήμου 2016 δώσαμε 190000 για να προμηθευτούμε υλικό προβολής του δήμου, να επενδύσουμε στον τουρισμό και δεν μιλάμε μόνο για την ναύπακτο αλλά κ για γαλατά οινειάδες κλπ με μέσο όρος διαφημιστικού εντύπου 4 ευρώ

 

Τέλος μεγάλο ενδιαφέρον έχει η απάντησή του για το εαν η παράταξη του έχει ικανά στελέχη να τον διαδεχτούν. Στην απάντηση αυτή τόνισε με νόημα πως η ΑΔΚΝ έχει ικανά στελέχη όλων των φύλων!

Related Articles

Back to top button