ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Θωμάς Κοτρωνιάς: Κανένα πρόβλημα με το νερό στο Αντίρριο – Σε πλήρη ετοιμότητα η ΔΕΥΑΝ

Κανένα πρόβλημα θολότητας με το νερό του Αντιρρίου, δήλωσε πριν λίγο στο npress.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Θωμάς Κοτρωνιάς. “Παρακολουθούμε στενά το θέμα και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στο Αντίρριο μέχρι αυτήν την στιγμή“, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κύριο Κοτρωνιά, το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την εκτροπή του ποταμού Ευήνου προκειμένου να προστατευτούν τα καγιάκ. Αποτέλεσμα ήταν η νέα πλέον ροή του ποταμιού να ενσωματώσει τις γεωτρήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το γνωστό, πριν ένα χρόνο, πρόβλημα με το νερό στο Αντίρριο.

Η ΔΕΥΑΝ έδρασε άμεσα τότε και δημιούργησε νέες γεωτρήσεις, σε ασφαλές σημείο εκτός της κοίτης του ποταμιού. Μάλιστα για την συγκεκριμένη δράση η ΔΕΥΑΝ περιμένει τις επόμενες ημέρες χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η σημαντικότερη όμως ενέργεια για την αποφυγή θολότητας σε μέρες σαν την σημερινή όπου η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει αρκετά, ήταν η κατασκευή του αναχώματος πριν δέκα ημέρες. Εάν δεν είχε δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ανάχωμα σήμερα το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο.

Τέλος, όπως μας δήλωσε ο ίδιος, η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΥΑΝ, ήταν υπέρ της ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενο πρόβλημα στην υγεία των κατοίκων και όπως φαίνεται μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button