ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Γιατί έκλεισε το Μουσείο Φαρμάκη; – Το επίμαχο έγγραφο

Ένα μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τις τελευταίες ημέρες στους πολίτες της Ναυπάκτου, για το κλείσιμο του Μουσείου Ιερού Αγώνος Νικαλάου Ε.Ν. Φαρμάκη.

Το μουσείο που εγκαινιάστηκε το 1979 επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Μακρυγιάννη, ανεγέρθηκε πίσω από την παλαιά οικία της οικογένειας Φαρμάκη, η οποία χτίστηκε το 1852. Τα εκθέματα του Μουσείου ανήκαν στην προσωπική συλλογή του Νίκου Φαρμάκη.

Ο Νικόλαος Φαρμάκης, ήταν πολιτικός και βουλευτής της ΕΡΕ. Στην ιστορία έχει μείνει η πολυδάπανη προεκλογική του εκστρατεία το 1961, στην οποία έλαβε 9.000 σταυρούς. Στιγματίστηκε ως Χουντικός, καθώς φωτογραφήθηκε τις πρώτες ημέρες της επταετίας με τον Παπαδόπουλο, ενώ πληροφορίες λένε πως αποχώρησε από την ομάδα των Χουντικών, λίγους μήνες μετά.

Επίσημα η πλευρά Φαρμάκη, δήλωσε στο npress πως η αιτία της αποχώρησης των εκθεμάτων από την πόλη της Ναυπάκτου, είναι το παρακάτω έγγραφο που σας παρουσιάζουμε και με το οποίο, η υπάλληλος τους μουσείου ζητούσε να μάθει από τον δήμο Ναυπάκτου, εάν το μουσείο…λειτουργεί!

  
Το έγγραφο αυτό, με ημερομηνία 2015, καθυστέρησε να απαντηθεί, καθώς ο δήμος ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού να ενημερωθεί εάν έχει την αρμοδιότητα να παράσχει μια τέτοια βεβαίωση. Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις της υπαλλήλου, ο δήμος δήλωσε αναρμοδιότητα.

Με την αρνητική απάντηση του δήμου, ο κύριος Φαρμάκης μετέβη ο ίδιος στην πόλη της Ναυπάκτου, όπου και ενημέρωσε την υπάλληλο, ότι προτίθεται να κλείσει το μουσείο. Μάλιστα εκτός από τα αρχεία που βρισκόταν στο ισόγειο, άδειασε και τους υπόλοιπους δύο ορόφους οι οποίοι περιείχαν προσωπικά του αντικείμενα.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα, σύμφωνα με πληροφορίες, μοιράστηκαν σε οικογένειες φίλων του πρώην βουλευτή.

Μετά από τα παραπάνω, αποτελεί μυστήριο πως ένας Ναυπάκτιος πολιτικός, που τιμήθηκε και εκλέχθηκε μάλιστα βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, προέβη σε μια τόσο αιφνιδιαστική κίνηση, χωρίς να έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον δήμαρχο, Τάκη Λουκόπουλο ή άλλο μέλος της δημοτικής αρχής.

Related Articles

Back to top button