ΑΠΟΨΕΙΣΝΑΥΠΑΚΤΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Φράγκου στις δηλώσεις Γαρδικιώτη για την δυτική προβλήτα Αντιρρίου.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του δημοτικού λιμενικού ταμείου Ναυπάκτου Αντώνη Φράγκου σε δημοσίευμα του Nafpaktianews,που παρουσίαζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δυτική προβλήτα Αντιρρίου και στις δηλώσεις του προέδρου Πλοιάρχων της Π.Γ. Αντιρρίου-Ρίου Γ.Γαρδικιώτη.

-Το θέμα ανέδειξε το Nafpaktianews με αποκλειστικά πλάνα μέσα από τον βυθό,που δείχνει την εικόνα που παρουσιάζει η δυτική προβλήτα.

Η απάντηση του προέδρου του Δ.Λ.Τ.Ναυπάκτου Αντώνη Φράγκου έχει ως εξής:
Προς μεγάλη μου έκπληξη άκουσα σήμερα τον Πρόεδρο της Πορθμειακής Γραμμής Ριου – Αντιρρίου να μιλά στο Nafpaktia News για «υποσχέσεις» οι οποίες μένουν στα λόγια σχετικά με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πορθμειακή γραμμή.
Θυμίζουμε ότι το πρώτο έργο που εκτέλεσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου επί θητείας μου ήταν εργασίες μικρής κλίμακας για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και των δεστρών στον Δυτικό Προβλήτα. Επίσης ικανοποιήσαμε άμεσα ένα αίτημα πολλών χρόνων σχετικά με υδροδότηση των πλοίων και για πρώτη φορά παρέχουμε νερό στη πλοία της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου. Σημειώνεται δε ότι ο ηλεκτρολόγος του Λιμενικού Ταμείου συντηρεί σε τακτική βάση τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (πυλώνες φωτισμού κ.α.).
Οι καθιζήσεις και σπηλαιώσεις στον Δυτικό Προβλήτα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έχουμε δεσμευθεί ότι θα επιλύσουμε.
Από τον Δεκέμβριο 2013 έχει συνταχθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών – Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου Ναυπακτίας για λογαριασμό του ΔΛΤΝ η υπ’ αριθμ. 42/2013 μελέτη με τίτλο «Αποκατάσταση Βλαβών Συντήρησης Μονίμων Εγκαταστάσεων Χερσαίας Ζώνης λιμένα Αντιρρίου», προϋπολογιστικού κόστους 34.500€.
Η εν λόγω μελέτη ακόμη βρίσκεται στη διαδικασία της οριστικοποίησης καθώς δεν έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για τη δημοπράτηση του έργου. Σημειώνεται ότι το ΔΛΤΝ έχει την οικονομική δυνατότητα να δημοπρατήσει άμεσα το έργο, εφόσον αδειοδοτηθεί.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί το ΔΛΤΝ, στις 2/12/2015, δηλαδή μόλις χθες, συζητήθηκε σε Τακτική Συνεδρίαση του ΔΛΤΝ το υπ’ αριθμ. 12 θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με τις Προβλήτες Ρίου –Αντιρρίου και την ασφαλή προσέγγιση σε αυτές. Ομόφωνα το ΔΣ του ΔΛΤΝ αποφάσισε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να οριστικοποιηθεί άμεσα η υπάρχουσα μελέτη για την επισκευή του Δυτικού Προβλήτα Αντιρρίου για να δημοπρατηθεί το έργο.
Η εύρυθμη λειτουργία της Πορθμειακής Γραμμής Ρίου – Αντιρρίου αποτελεί πρώτο μέλημα του ΔΛΤΝ, ωστόσο, τα χρόνια προβλήματα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε απαιτούν πλήθος αδειοδοτήσεων και συνιστούν χρονοβόρες διαδικασίες.
Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του Προέδρου της Πορθμειακής Γραμμής Ρίου Αντιρρίου να συζητήσω το θέμα και να τον ενημερώσω για τις μέχρι τώρα ενέργειες μας για τις οποίες προφανώς δεν έχει ενημερωθεί.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ
Αντώνιος Φράγκος

Related Articles

Back to top button