ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι με μπαχαρικά

Αγαπημένη επιλογή για το BBQ τα σουβλάκια κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μπαχαρικά που τα κάνει ακόμη πιο λαχταριστά. Απολαύστε τα παρέα με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Υλικά

    • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε μακρόστενα κομμάτια
    • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

    • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    • ¼ κουτ. σούπας κύμινο
    • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
    • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
    • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • πίτες για σουβλάκι ψημένες
  • ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • κρεμμύδι, σε φέτες
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη μαρινάδα: Ρίχνετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο,την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε στη μαρινάδα τα φιλέτα κοτόπουλου και ανακατεύετε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στο γκριλ. Βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια τα οποία έχετε μουλιάσει προηγουμένως σε νερό.

Βάζετε τα σουβλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τα συχνά για να μην καούν. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στα κάρβουνα, για 8-10 λεπτά, επίσης γυρίζοντας τα συχνά για να μην καούν.

Σερβίρετε τα σουβλάκια συνοδεύοντας με πίτα, ντομάτα και κρεμμύδι.

olivemagazine.gr

Related Articles

Back to top button
Close
Close