ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Χριστουγεννιάτικος χαλβάς με μήλο, cranberries και πραλίνα φουντουκιού

Το καλύτερο σιμιγδαλένιο δώρο για κάτω απ’ το δέντρο.

 

Υλικά

2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι μέλι
5 φλυτζάνια νερό
1/4 φλυτζανιού cranberries
1/2 φλυτζάνι  πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
5 μικρά μήλα (φιρίκια) κομμένα σε τέταρτα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
2. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
4. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε τέταρτα και τα βράζουμε σε νερό
5. Ρίχνουμε τα cranberries και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί.
6. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
7. Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
8. Προσθέτουμε τα βρασμένα μήλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
9. Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον δύο ώρες.
10. Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με την πραλίνα και λίγα cranberries και σερβίρουμε.

Related Articles

Back to top button
Close
Close