ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Τι να κάνω αν καταστραφεί το ξύλινο πάτωμα από διαρροή νερού

Ερχόμενος κανείς αντιμέτωπος με μια πλημμύρα στην οικία του, η προστασία αυτού αλλά και των προσωπικών του αντικειμένων, έχουν κυρίαρχο ρόλο. Τον πρωταρχικό ωστόσο, και για να μπορούμε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα και επαρκώς την κατάσταση, τον έχει η ασφάλειά μας. Έτσι λοιπόν, σε μια τέτοια ατυχή συνθήκη, υπάρχει ένας συγκεκριμένος αλγόριθμος με βάση των οποίων πρέπει να διενεργήσουμε, συνυπολογίζοντας μια ενδεχόμενη καταστροφή του τρέχοντος δαπέδου.

Σε γενικές γραμμές, η σειρά είναι ασφάλεια, επαγγελματική βοήθεια, αξιολόγηση καταστροφών και επισκευή/αντικατάσταση με περισσότερες λεπτομέρειες να δίνονται στη συνέχεια του npress.gr

1. Προσωπική Ασφάλεια

Αν πρόκειται για μια εκτεταμένη πλημμύρα στην περιοχή, που έχει πλήξει περισσότερα σπίτια από το δικό σας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες εκκένωσης και διάσωσης των τοπικών αρχών και του πυροσβεστικού σώματος, και να μεταβείτε το δυνατόν γρηγορότερο σε υψηλότερο από το έδαφος επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε κατά το δυνατόν περισσότερο την επαφή με τα λιμνάζοντα νερά, καθώς μπορεί να  περιέχουν τοξικές ουσίες ή μεταδοτικά μικρόβια.

Αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, κλείστε αμέσως την παροχή του νερού για να σταματήσετε επιτόπου τη διαφυγή του νερού, κι έπειτα αναζητήστε την πηγή της διαρροής. Ταυτόχρονα κλείστε το γενικό διακόπτη ρεύματος, για να προστατεύσετε πρώτα τον εαυτό σας, κι έπειτα τις συσκευές σας. 

2. Αναζητήστε Βοήθεια

Αφότου εξασφαλίσετε την ακεραιότητά σας, ένας επαγγελματίας υδραυλικός στην Αθήνα από το arximastoras.gr, χρειάζεται να επισκεφθεί το χώρο σας και να εξετάσει το υδραυλικό σύστημα, ανιχνεύοντας και επιδιορθώνοντας σπασμένες σωληνώσεις και συνδέσεις. Ο ειδικός, θα εξετάσει επίσης το σύστημα αποχέτευσης, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί άρτια και δεν υπάρχει κίνδυνος συσσώρευσης νερού, είτε από τα νερά της βροχής, είτε από ένα επόμενο ατυχές περιστατικό.

3. Κοστολόγηση Ζημιάς

Τα ξύλινα δάπεδα, παρά τη χαρακτηριστική τους κομψότητα, είναι δύσκολο να προφυλαχθούν σε απρόσμενες καταστάσεις. Ανάλογα με τη διάρκεια και τον βαθμό παρατεταμένης έκθεσής τους στο νερό, ενδέχεται να παρατηρηθούν παραμορφώσεις στην ομοιομορφία τους, όπως κυματισμοί. 

Ένας ειδικός τεχνίτης μπορεί να κρίνει αν χρήζει αντικατάστασης, ή αν η διάσωσή του είναι ωφέλιμη και βιώσιμη.

Ίσως η συγκεκριμένη καταστροφή σας βάλει σε σκέψεις αρχικά σχετικά με το υλικό της αντικατάστασης και να προβληματιστείτε αν θέλετε να διατηρήσετε το ίδιο μοτίβο.
Η αλήθεια είναι όμως, ότι τα μασίφ δάπεδα από την Ξυλοτεχνική προσδίδουν στο χώρο ένα αίσθημα αίγλης όπως κανένα άλλο υλικό. Αναλογιζόμενοι τη γενική αντοχή τους, και τα μειονεκτήματά τους, συγκριτικά με άλλες διαθέσιμες επιλογές, βλέπουμε ότι τελικά ίσως να είναι πράγματι μια πιο συμφέρουσα επιλογή, αφού μια πλημμύρα δεν είναι καθημερινό φαινόμενο.
Απαραίτητο είναι η τοποθέτηση να γίνει από επαγγελματίες, που θα μεριμνήσουν για αυτήν κατά τα νόμιμα πρότυπα και προδιαγραφές, και θα σας δώσουν τις βέλτιστες συμβουλές προστασίας. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button