Καλλιθέα

Παραίτηση βόμβα της αντιπολίτευσης στην Καλλιθέα, μετά την άρνηση Κάρναβου να συμμορφωθεί με το ΣτΕ

Η άρνηση του δημάρχου Καλλιθέας, να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και να φέρνει τα σημαντικά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο και όχι στην οικονομική επιτροπή, προκάλεσε την παραίτηση των μελών της αντιπολίτευσης.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Κύριε Πρόεδρε,

Με την απόφαση 2377/2022 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τις διατάξεις των Νόμων 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες μεταφέρθηκαν κρίσιμες και με σημαντικό οικονομικό αντικείμενο αποφάσεις αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι οριστική και αμετάκλητη και συνεπάγεται την υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης (Δημοτικής Αρχής), ώστε να αποκατασταθεί η Νομιμότητα (άρθ. 95, παρ. 5 του Συντάγματος).

Η Παράταξή μας, αλλά και οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις θέσαμε το θέμα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή και καλέσαμε το Δήμαρχο να εφαρμόσει το Νόμο φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα εκείνα τα θέματα που είναι αρμοδιότητάς του, ώστε να αποκατασταθεί η Νομιμότητα.

Μετά την άρνηση του κ. Κάρναβου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Σ.τ.Ε. και δεδομένου ότι εγείρεται ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την Οικονομική Επιτροπή.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Ασκούνης Κώστας (τακτικό μέλος)

Ηλιάδης Νικόλαος (τακτικό μέλος)

Μαργωμένος Γεώργιος (αναπληρωματικό μέλος)

Γαλανόπουλος Παναγιώτης (αναπληρωματικό μέλος)

Related Articles

Back to top button