Καλλιθέα

Νιάρχος: Γεμίζει ξανά το Κανάλι με νερό (Βίντεο)

Επανέρχεται η όμορφη εικόνα του καναλιού στο ΚΠΙΣΝ στην Καλλιθέα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του καναλιού στο πάρκο Νιάρχος και γεμίζει ξανά με νερό. Σε λίγες μέρες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξανά το ωραιότερο συντριβάνι της Ελλάδας αφού το κανάλι παίρνει ξανά την γνώριμή του μορφή.

Η συντήρηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, διήρκησε περίπου έναν μήνα και το νερό άρχισε να κυλάει ξανά. Αυτό όμως είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα, αφού χρειάζονται χιλιάδες τόνοι νερού.

Το κανάλι έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και βάθος από 70 έως 150 εκατοστά. Αναπτύσσεται ανάμεσα και κατά μήκος του κτιριακού συγκροτήματος και της Εσπλανάδας, δημιουργώντας μια μεταφορική συνέχεια της θάλασσας από την ακτή του Φαλήρου στο ΚΠΙΣΝ. Στην αντικρινή πλευρά του Καναλιού, πλατιά σκαλοπάτια προσφέρονται ως θέσεις για αυτοσχέδιες παραστάσεις, ενώ ο παράπλευρος χώρος ενδείκνυται για περιπάτους.

Οι αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές του ΚΠΙΣΝ, όπως αυτές ορίζονται και από την πιστοποίηση platinum LEED που έχει αποκτήσει, απαγορεύουν τον καθαρισμό με χλώριο ή άλλα χημικά μέσα. Αντ’ αυτού, λειτουργούν σε σταθερή βάση 2 ρομποτικοί μηχανισμοί οι οποίοι αφαιρούν μέρος της άλγης από τον πυθμένα.

Επιπλέον, 1-2 φορές τον χρόνο διενεργείται προγραμματισμένος καθαρισμός του Καναλιού, ο οποίος διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες και περιλαμβάνει: αποστράγγιση του Καναλιού, καθαρισμό του πυθμένα με βούρτσες και νερό υπό πίεση, καθώς και καθαρισμό των σωληνώσεων και των αντλιοστασίων.

Related Articles

Back to top button