Καλλιθέα

Κάρναβος για πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο: Δεν πνίγεται κανείς με μισό πόντο νερό

Άγρια κόντρα με τον Ευαγγελάτο για το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο

Συμβαίνουν αυτά θα μπορούσε να πει κανείς. Και πράγματι στο εν λόγω σχολείο έχει συμβεί ξανά καθώς είναι η 3η φορά που πλημμυρίζει. Όμως, τα αυτιά των αρμοδίων δεν δείχνουν να ιδρώνουν αφού ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος εκτίμησε πως υπάρχει μία βελτίωση αφού την προηγούμενη φορά που πλημμύρισε το σχολείο η κατάσταση ήταν χειρότερη. Μάλιστα, υποβάθμισε τη σημασία του περιστατικού λέγοντας πως «δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Δεν πνίγεται κανένας με μισό πόντο νερό. Δεν κολυμπάμε στο μισό πόντο». 

«Κατ’ αρχήν δεν έχουμε την ίδια κατάσταση με τις φωτογραφίες του 2021. Τότε ήταν οι ίδιες ημέρες με το λεωφορείο, που λέγατε νωρίτερα άκουγα τη σύνδεση, στα σύνορα με το Παλαιό Φάληρο. Ήταν η περίοδος που δεν είχε συνδεθεί ο συλλεκτήρας αγωγός της περιφέρειας. Αυτό έχει πλέον γίνει. Οι Τζιτζιφιές είναι πιο στεγνές από ποτέ», είπε αρχικά ο Δήμαρχος Καλλιθέας. 

Στην ερώτηση αν θεωρεί φυσιολογικό ένα σχολείο να πλημμυρίζει για Τρίτη φορά σε 1,5 χρόνο απάντησε: «Κοιτάξτε, επειδή μου κάνετε μία κλειστή ερώτηση θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω. Η πλημμύρα η σημερινή σε ένα σχολείο που είναι στις Τζιτζιφιές στο πιο χαμηλό ίσως σημείο του λεκανοπεδίου. Αν βγάλετε την κάμερα να δείτε τον ορίζοντα θα δείτε ότι είμαστε κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Για λίγο καλύφθηκε το δάπεδο. Το σχολείο, ενώ συνεχίζεται η βροχή, είναι στεγνό. Αύριο θα έρθουν τα παιδιά. Θέλω να πω ότι πράγματι πλημμύρισε, πράγματι για προληπτικούς λόγους, μιλάμε για νήπια τα παιδιά τα απομακρύναμε. Υπάρχει μία βελτίωση. Μας αρέσει που αναγκαστήκαμε να διώξουμε τα παιδιά; Όχι βέβαια. Αλλά τα παιδιά έφυγαν αφού είχε χτυπήσει το 112». 

«Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Δεν πνίγεται κανένας με μισό πόντο νερό. Δεν κολυμπάμε στο μισό πόντο. Καλά κάνετε και λέτε. Και πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα όμως σήμερα η κατάσταση ήταν ανεκτή. Θα κάνουμε περαιτέρω ενέργειες. Τα φρεάτια ήταν ανοιχτά», πρόσθεσε μιλώντας στο Mega.

Related Articles

Back to top button