Καλλιθέα

Καλλιθέα: Πυρά Ασκούνη για την παράνομη εγκατάσταση εταιριών ανακύκλωσης σε χώρους πρασίνου

Σφοδρά πυρά για την παράνομη εγκατάσταση τριών (3) μονάδων ανακύκλωσης 70τ.μ περίπου, εκ των οποίων η μία έχει βιομηχανικό εξοπλισμό, η δεύτερη είναι αποθήκη και η τρίτη γραφεία, ιδιωτικής εταιρείας σε χαρακτηρισμένο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στο πάρκο Χαροκόπου, έκανε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.


Δείτε αναλυτικά την καταγγελία:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 29/01/2020, μαζί με πολίτες της περιοχής της Βόρειας Καλλιθέας, καταγγείλαμε την παράνομη εγκατάσταση τριών (3) μονάδων ανακύκλωσης 70τ.μ περίπου, εκ των οποίων η μία έχει βιομηχανικό εξοπλισμό, η δεύτερη είναι αποθήκη και η τρίτη γραφεία, ιδιωτικής εταιρείας σε χαρακτηρισμένο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στο πάρκο Χαροκόπου (Ευαγγελιστρίας & Θησέως) δίπλα σε παιδική χαρά. Επαγγελματίες ρακοσυλλέκτες από όλη την Αθήνα, με πάσης φύσεως οχήματα, συρρέουν καθημερινά με τεράστιους όγκους πλαστικού, δημιουργώντας άσχημες εικόνες για την πόλη μας.

Οι ευθύνες του Δήμου:

Η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μετατροπή κοινόχρηστων – ελεύθερων χώρων σε βιομηχανικούς χώρους προς χάριν μιας ιδιωτικής εταιρείας ανακύκλωσης, χωρίς την ειδική άδεια που ο Νόμος απαιτεί για κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους.

• Δεν υπάρχει έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία για «Κατασκευές σε Δημόσιους Κοινόχρηστους Χώρους», σύμφωνα με τον Νόμο.
• Δεν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση όπως ο Νόμος ορίζει.
• Δεν υπάρχει έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για κοπή δέντρων και κάλυψη παρτεριού 40τ.μ με σκυρόδεμα.
• Δεν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ασφάλιση πυρός εγκατάστασης.

Τι πρόκειται να συμβεί στην Καλλιθέα το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την τοποθέτηση έντεκα (11) ακόμη αντίστοιχων μονάδων μέσα στον αστικό ιστό της πόλης με ορατό τον κίνδυνο να καταστρέψει τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους πρασίνου που με κόπο δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχει καμία έγκριση από τα αρμόδια όργανα και τις υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι αυτοί είναι:

  1. Πλατεία ΤΖΙΤΖΙΦΙΏΝ
  2. Πάρκο ΤΡΟΠΙΚΑΛ
  3. ΠΕΡΟΝΙΑ (στην παιδική χαρά και στα γήπεδα μπάσκετ)
  4. Στο πάρκο της ΙΖΟΛΑ
  5. Μπροστά από το ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (στην οδό Μεγίστης)
  6. Στο πάρκο του ΙΛΙΣΟΎ (στην πλατεία που έχει διαμορφωθεί στο τέλος των οδών Ιατρίδου & Παν. Τσαλδάρη, δίπλα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο)
  7. Στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΘΝΙΚΉΣ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ (Ιφιγενείας & Σωκράτους)
  8. Στο ΠΑΡΚΆΚΙ – ΤΡΊΓΩΝΟ επί των οδών Καλυψούς, Σαπφούς & Αρδάσης (δίπλα στο Νηπιαγωγείο και στο 5ο & 22ο Δημοτικά Σχολεία)
  9. Στο ΓΉΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΈΑΣ, κ.ά.

Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται ο Δήμαρχος για την Καλλιθέα;

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολιτών και με κάθε μέσο θα αντιταχθούμε στις παράνομες ενέργειες της Διοίκησης.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η αυθαιρεσία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button