Καλλιθέα

Καλλιθέα: Ο Ασκούνης προτείνει συνεδριάσεις ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης

Πρόταση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, πρότεινε ο πρών δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης.

Με επιστολή του καλεί τον δήμαρχο, να δημιουργήσει επίσημη σελίδα του δήμου Καλλιθέας στο Facebook και να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις σε live μετάδοση.

Δείτε την σημαντική πρόταση:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης

Επειδή η κατάσταση με τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, λόγω της έντονης υγειονομικής κρίσης (αυτό είναι το μείζον πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία), κάνει αδύνατη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα, προτείνουμε στον Δήμαρχο οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται με τηλεδιασκέψεις και όχι δια περιφοράς.

Η παράταξη μας πρότεινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης και να μεταδίδονται ζωντανά, αλλά ο Δήμαρχος το αγνόησε.

Με αυτόν τον τρόπο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα συμμετέχουν και θα μπορούν να παρεμβαίνουν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, από το χώρο που βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή τους ή του κινητού τηλεφώνου.

Η πρακτική αυτή έχει υιοθετηθεί από Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και άλλους φορείς, που αξιοποιούν σωστά τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΔεν αρμόζει σε έναν σύγχρονο Δήμο, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μην μεταδίδονται απευθείας μέσω των σύγχρονων καναλιών επικοινωνίας.

Σχετικά με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 23 Μαρτίου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:• Απουσιάζει παντελώς μία ουσιαστική ενημέρωση  -συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα μέτρα προστασίας που έλαβε αλλά και επιπλέον πρέπει να λάβει η Διοίκηση για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης.• Συμπεριλαμβάνονται θέματα για τα οποία υπάρχουν έντονες διαφωνίες, που δεν είναι επείγοντα και πρέπει να υπάρξει διεξοδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.• Απουσιάζει οποιαδήποτε συνεννόηση της Διοίκησης με τις Δημοτικές Παρατάξεις για την ημερήσια διάταξη ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμφωνία.

Related Articles

Back to top button