Καλλιθέα

Καλλιθέα: Η αντιπολίτευση λέει όχι στην παραχώρηση της καντίνας στην Δαβάκη

Με κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνοντας χρήση του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίουμε θέμα: 

«Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΚ Α.Ε. για παραχώρηση σε ιδιώτη της Δημοτικής Καντίνας που βρίσκεται εντός της Πλατείας Δαβάκη».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στην Πλατεία Δαβάκη λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια Δημοτική Καντίνα εμβαδού 26,50 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο έκτασης 148,50 τ.μ.

Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο η Δημοτική Επιχείρηση προσφέρει σε προσιτές – φθηνές τιμές καφέ και εδέσματα στους δημότες μας, που χρησιμοποιούν το πάρκο της Πλατείας Δαβάκη.

Η Δημοτική Επιχείρηση, αλλά και η Δημοτική Αρχή αφού άφησαν την Καντίνα να υποστεί φθορές,αποφάσισε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΕΚ Α.Ε., στις 31/05/2023 να παραχωρήσει τοντελευταίο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ» στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στερώντας από τους ευάλωτους συμπολίτες μας που επισκέπτονται καθημερινά το πάρκο να έχουν σε φθηνές τιμές καφέ, νερό και εδέσματα.

Δεδομένου, ότι στην Πλατεία Δαβάκη και επί της Λεωφ. Θησέως υφίσταται ΚΑΝΤΙΝΑ, που έχει ενοικιάσει η Δημοτική Επιχείρηση σε επιχειρηματία, προκαλεί κατάπληξη για ποιο λόγο εκχωρεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα τη Δημοτική Καντίνα.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συναισθανόμενο την κοινωνική διάσταση του θέματος θα αποτρέψει την παραχώρηση της Δημοτικής Καντίνας σε ιδιώτες.   

Κοινοποίηση:

– Δήμαρχο Καλλιθέας

Οι Δημοτικές Παρατάξεις 

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» – Κώστας Ασκούνης

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» – Γιάννης Βακαλόπουλος

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» – Έλενα Αυγερινού

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – Δήμητρα Γκεμιτζόγλου

Οι Ανεξάρτητες Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Κυριακή Δαμουλιάνου

Ιωάννα Ευτυχιάδου

Related Articles

Back to top button