Καλλιθέα

Καλλιθέα: Ένταση στο ΔΣ και καταδίκη προμηθευτή που απείλησε εργαζομένους

Ένταση προκλήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλλιθέας, όπου συζητήθηκε το θέμα των απειλών προμηθευτή κατά εργαζομένων του δήμου.
Το ζήτημα αφορούσε περιστατικό που έλαβε χώρα στις 3/6 όταν προμηθευτής του δήμου πήρε υπαλλήλους της δημοτικής επιχείρησης ΔΑΕΚ και τους απείλησε πως θα στείλει τους ανθρώπους του να τους δείρουν, επειδή παρέλαβαν χαμηλότερη προσφορά άλλου προμηθευτή.

Κατά την συνεδρίαση ο Κώστας Ασκούνης, κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης στο οποίο συμφώνησαν και οι παρατάξεις του κυρίου Βακαλόπουλου, Ψαλιδόπουλου και Ιωαννίδη αλλά κι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ζήτησε να βγει ένα ομόφωνο ψήφισμα καταγγελίες με κύρια αιχμή να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα και να αποκλειστεί ο συγκεκριμένος απο την διαγωνιστική διαδικασία. Τόνισε πως είναι ζήτησμα δημοκρατίας. «Δεν μπορεί ένα προμηθευτής να απειλεί των σωματική ακεραιότητα εργαζομένων.

Καταγγελία για το γεγονός έχει κάνει και ο σύλλογος εργαζομένων.

Ο κύριος Ασκούνης επέκρινε τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρηση κ. Κόκουλο διότι επέτρεψε να παρευρεθεί στην συνεδρίαση της δημοτικής επιχείρηης στις 9/3 ο προμηθευτής που απείλησε τους εργαζόμενους.

Δείτε το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας που δέχτηκαν εργαζόμενοι στην ΔΑΕΚ Α.Ε. από προμηθευτή της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης, στις 03/06/2020, αποτελούν ένα πρωτοφανές γεγονός για τα δεδομένα της Αυτοδιοίκησης.

Η ενέργεια αυτή του προμηθευτή της Δημοτικής Επιχείρησης εισάγει πρακτικές και μεθόδους τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων, και όχι μόνο, ουδεμία σχέση έχουν με μία ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία και αποτελεί μείζον θέμα λειτουργίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 

Επειδή σχετικώς με όσα συνέβησαν, με την ανοχή του Προέδρου, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης στις 09/06/2020, στην οποία παρευρέθη και ο εν λόγω προμηθευτής, καμία πρωτοβουλία νομικής μορφής δεν έχει αναληφθείμέχρι σήμερα, τόσο από τη Δημοτική Επιχείρηση, όσο και από τη Διοίκηση του Δήμου, προτείνουμε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει:1) Η Διοίκηση του Δήμου να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στον εισαγγελέα και να ληφθούν τα αναγκαία ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.2) Να αποκλεισθεί ο εν λόγω προμηθευτής από οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία με τη Δημοτική Επιχείρηση και το Δήμο.

Η οποιαδήποτε ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτη και κανένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο δε μπορεί να τιςαποδεχθεί.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close