Καλλιθέα

Καλλιθέα: 10 προτάσεις από τον Κώστα Ασκούνη για τους δημότες που έπληξε η κρίση

Σημαντική παρέμβαση με δέκα προτάσεις έκανε στο δημοτικό συμβουλιο της Τετάρτης, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης.

Η δέσμη παρεμβάσεων που προτείνει η παράταξη Ασκούνη και που υιοθετήθηκε από την αντιπολίτευση, φαίνεται πως είναι αρκετά μελετημένες και κοστολογημένες και καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα των δημοτών που έπληξε η κρίση από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Δείτε την ανακοίνωση της παράταξης:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε την «Απαλλαγή από τα Τέλη Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και χρήσης κοινοχρήστων χώρων, λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς από τον κοροναιό των καταστημάτων που έκλεισαν με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Το κόστος των παρεμβάσεων αυτών για τον Δήμο δεν υπερβαίνει τις 350.000€, όταν τα έσοδα μόνο από Δημοτικά Τέλη το 2019 ανήλθαν στα 13.4 εκατομμύρια € !!! Στην συζήτηση για τον καθορισμό των Δημοτικών τελών, τον Νοέμβριο του 2019, είχαμε παρουσιάσει στοιχεία για εξοικονόμηση 2 εκατομμυρίων € περίπου,  ώστε και τα Δημοτικά Τέλη να μειώσουμε 10%, αλλά και η διεύθυνση καθαριότητας να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Σήμερα που οι πολίτες ζουν μία πρωτόγνωρη κρίση, ο Δήμος πρέπει και αυτός να συμβάλλει με τις δικές του δυνάμεις στην ανακούφιση των συμπολιτών μας, αφού όπως ισχυρίζεται κατά κόρον ο Δήμαρχος έχουμε 8 εκατομμύρια  πλεόνασμα. 

Η δέσμη των κοστολογημένων προτάσεων που καταθέσαμε, αλλά δεν έγιναν δεκτές, είναι:

1.Απαλλαγή είσπραξης Δημοτικών τελών και Ηλεκτροφωτισμού όσων είναι εγγεγραμμένοι στο ενιαίο κοινωνικό μητρώο του Δήμου όπως : οι δικαιούχοι επιδόματος Αλληλεγγύης, οι δικαιούχοι τροφίμων από κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου κ.α.

2.Απαλλαγή είσπραξης δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλα τα νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 800€.

3.Διακοπή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για χρέη στον Δήμο για πέντε μήνες.

4.Αναστολή δόσεων για 5 μήνες όσων έχουν μπει σε ρύθμιση για οφειλές στον Δήμο. Μετά το πέρας των πέντε μηνών να ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων με παράταση χωρίς ποινές και προσαυξήσεις. 

5.Απαλλαγή καταβολής τελών παρεπιδημούντων (0.5%).6.Απαλλαγή καταβολής τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων(0.5%)

7.Αγορά tablet για μαθητές που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

8. Άμεση ενεργοποίηση παρασκευής φαγητού για άπορους συμπολίτες μας από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου οι οποίοι σήμερα δεν λειτουργούν και διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις.

9. Οικονομική ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των Εκκλησιών που στηρίζουν άπορους συμπολίτες μας. 

10.Προστασία και φροντίδα των άστεγων συμπολιτών μας.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τους πολίτες εμείς επιλέγουμε για άλλη μία φορά, τον δρόμο της Υπευθυνότητας και της Σοβαρότητας.

Related Articles

Back to top button