Καλλιθέα

Η ΕΤΑΔ έβγαλε σε διαγωνισμό την Πλατεία Νερού που ανήκει…στην Καλλιθέα! Μήνυση κατέθεσε ο δήμαρχος

Ένα απίστευτο γεγονός καταγγέλει ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης – Την σφοδρή αντίδραση των κατοίκων της Καλλιθέας προκαλεί η απόφαση του ΕΤΑΔ να μισθώσει για 50 χρόνια τη Ζώνη του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή διάπραξη ή απόπειρα διάπραξης αξιοποίνων πράξεων, που έχουν σχέση με την προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» για τη μακροχρόνια εκμίσθωση τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, στην οποία περιλαμβάνεται και η ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ (που είναι ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος της πόλης μας), και ιδίως να διερευνηθεί εάν παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία (Ν. 2971/2001 και Ν. 4637/2019) που επισημαίνεται στις υπ’ αρ. 10/2023 και 14/2023 εγκυκλίους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο και την διαφύλαξη της κοινής ησυχίας.

Ο κ. Ασκούνης, σε δήλωσή του μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, σημείωσε: «Σήμερα ζητήσαμε την συνδρομή του αρμοδίου κ.Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου η Δικαιοσύνη να ελέγξει την νομιμότητα του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ που αφορά την Πλατεία Νερού και γενικότερα το παραλιακό μέτωπο. Για το Δήμο Καλλιθέας, η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των δημοτών μας στον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο της πόλης μαςκαι φυσικά η διασφάλιση ενός ήσυχου και πολιτισμένου περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών τηςπόλης μας. Μία ευνομούμενη πολιτεία έχει χρέος και καθήκον να προστατεύει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών σε ένα πολιτισμένο, ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button