Καλλιθέα

Ασκούνης: Προχειρότητα και ανεπάρκεια από τον κ. Κάρναβο λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Καλλιθέας κάνει ο πρώην δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, σχετικά με την ετοιμότητα των σχολείων της πόλης.

Δειτε την σχετική ανακοίνωση:

Τελευταία μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα καλούν έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την πρόσληψη 60 εργατών καθαριότητας – συνοδών απορριμματοφόρων, δίμηνης διάρκειας, για να ενισχύσουν την καθαριότητα των σχολείων, όπως ισχυρίστηκαν.

Τα εύλογα ερωτήματα είναι πολλά.

1. Αλήθεια, την Παρασκευή το απόγευμα ανακάλυψαν ότι το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για τον ασφαλή καθαρισμό των σχολείων για την προστασία μαθητών – εκπαιδευτικών από τον Covid-19;

2. Δύο μήνες αφότου έκλεισαν τα σχολεία τι ακριβώς έκαναν;

3. Γιατί ο Δήμαρχος απέρριψε το σχετικό αίτημα που θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Αυγούστου το οποίο ήταν και απαίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.

4. Είναι δυνατόν η προκήρυξη και υποβολή των αιτήσεων ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ δηλαδή « το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι ώρα 23:59» ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις;

Πρόκειται για πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και ίσων ευκαιρίων για εύρεση εργασίας.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο Δήμαρχος οφείλει να ασχοληθεί με σοβαρότητα στα προβλήματα που ανακύπτουν.

Καλές οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο για «απολυμάνσεις» που αφορούν μυοκτονία και απεντόμωση, αλλά σήμερα προέχει η υγιεινή και η ασφάλεια των σχολείων και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας που μόνο με υπευθυνότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Related Articles

Back to top button