ΥΓΕΙΑ

Το Pfizer πολύ αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό κατά περίπου 90% στη μετάλλαξη Δέλτα – Η ινδική μετάλλαξη είναι η κυρίαρχη σε όλον τον κόσμο

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού κατά της μετάλλαξης Δέλτα, που πλέον είναι η κυρίαρχη εκδοχή σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από έρευνα που διεξάγουμε στο εργαστήριο και περιλαμβάνουν δεδομένα από τα μέρη όπου η ινδική παραλλαγή, η Δέλτα, έχει αντικαταστήσει τη βρετανική παραλλαγή ως η συνήθης παραλλαγή, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού ο Αλόν Ράπαπορτ, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ διεξάγει μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εμβολιασμού παγκοσμίως, με κύριο σκεύασμα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Η Σάρον Αλρόι – Πράις, αρμόδια για τη δημόσια υγεία στο υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δήλωσε ότι δεν υπάρχεουν αρκετά δεδομένα που να υποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής Δέλτα.

«Συγκεντρώνουμε δεδομένα. Μόλις τώρα βλέπουμε τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα στο Ισραήλ -περίπου 200-, έτσι θα ξέρουμε περισσότερα σύντομα», δήλωσε η Αλρόι-Πράις χθες, Τετάρτη, στους δημοσιογράφους.

Από ανάλυση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο διαδεδομένη, διαπιστώθηκε πως τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και εκείνο της AstraZeneca προσφέρουν πάνω από 90% προστασία από το ενδεχόμενο της νοσηλείας εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.

Related Articles

Back to top button