ΥΓΕΙΑ

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Μείνετε σπίτι σας τα Χριστούγεννα!

Ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να μην επισκεφθούν καν τις οικογένειές τους κατά την περίοδο των εορτών

«Δραματική» προειδοποίηση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εν όψει των εορτών. Μέσω του διευθυντή του στην Ευρώπη, δρ. Χανς Κλούγκε, ο ΠΟΥ ουσιαστικά καλει όλους τους Ευρωπαίους να μείνουν στα σπίτια τους τα Χριστούγεννα και να μην επισκεφθούν καν τις οικογένειές τους, αφού η διασπορά του κορωνοϊού είναι ανεξέλεγκτη.

ADS

Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να κάνουν λίγους μήνες ακόμα υπομονή και θυσίες, προκειμένου να μην ζήσουμε και τρίτο κύμα κορωνοϊού.

«Όταν θα κοιτάζουμε πίσω σε αυτές τις εποχές χωρίς προηγούμενο, ελπίζω όλοι να αισθανόμαστε ότι λειτουργήσαμε με πνεύμα ανθρωπισμού, για να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη από προστασία» ανέφερε ο Κλούγκε.

Πρόκειται για μια αλλαγή στάσης του ΠΟΥ, αφού την προηγούμενη εβδομάδα οι συστάσεις του ήταν, αν επισκεφθούμε συγγενείς μας τα Χριστούγεννα, να φοράμε μάσκα.

Αφορμή για να γίνουν πιο αυστηρές οι συστάσεις του ΠΟΥ στους πολίτες όλης της ΕΕ είναι το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο δρ Κλούγκε είπε ακόμα: «Δεν αξίζει το ρίσκο. Το πιο ασφαλές αυτή την στιγμή είναι να μείνετε στα σπίτια σας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button