ΥΓΕΙΑ

Νικόλας Σύψας: Ο Ναυπάκτιος γιατρός στην μάχη του κορωνοϊού

Μέλος της εθνικής προσπάθειας – Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμο Ναυπακτίας δίνοντας οδηγίες και κατευθύνσεις


Διακεκριμένο μέλος της Ελληνικής ομάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είναι ο διακεκριμένος Ναυπάκτιος καθηγητής ιατρικής, Νικόλαος Σύψας.

Το καλοκαίρι, παρά το βαρύ πρόγραμμα, επισκέφτηκε για λίγο την πόλη της Ναυπάκτου για ολιγοήμερες διακοπές. Άλλωστε, διατηρεί κατοικία στην περιοχή Παλαιοπαναγιάς.

Η σταδιοδρομία και το βιογραφικό του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών περιλαμβάνουν ορισμένα από τα παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία – μεταξύ άλλων Πανεπιστήμια Ζυρίχης, Μασαχουσέτης, Χάρβαρντ, Τέξας.
Ο εκ Ναυπάκτου ορμώμενος επιστήμονας είναι αφοσιωμένος, εκτός από το ακαδημαϊκό του έργο, και στο κλινικό έργο στη Μονάδα Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας στο «Λαϊκό» – επίσης συμμετέχει και στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων αποδεικνύοντας τα υψηλά αντανακλαστικά του σε θέματα λοιμώξεων εντός των νοσοκομείων που αποτελούν μείζον πρόβλημα για τα ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η καταγωγή του είναι από την Ορεινή Ναυπακτία. Ο πατέρας του Βασίλειος Σύψας καταλγεται από την Αγία Κυριακή ενώ η μητέρα του,  Μαργαρίτα Θωμοπούλου – Σύψα από την Ελευθέριανη.
Η γιαγιά της μάνας του ήταν από την Αγία Τριάδα το γένος Σκουφή. Ο Αδελφός του είναι ο γνωστός Ναυπάκτιος Δικηγόρος Γιώργος Σύψας.

Βιογραφικό


Ο Νικόλαος Σύψας είναι κάτοχος πτυχίου και διδακτορικού, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ και διδακτορικού, Πανεπιστήμιο Ζυρίχης. Υπήρξε Research Fellow in Medicine, Infectious Disease Unit στα Massachusetts General Hospital και Harvard Medical School στη Βοστώνη των ΗΠΑ(10/1994-3/1997). Επίσης, Research Intern, Infectious Diseases Unit, M.D. Anderson Cancer Center, and Texas University, Houston, Texas, USA (Μάρτιος 2007 – Μάιος 2007).
Στο Διδακτικό του έργο περιλαμβάνονται τα προπτυχιακά μαθήματα Παθολογικής Φυσιολογίας, Παθολογίας και Λοιμώξεων στους 3ετείς, 4ετείς, και 6ετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης τα κατ’ επιλογή μαθήματα Κλινική Ανοσολογία και Λοιμώξεις τόσο στην Ιατρική Σχολή όσο και στην Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι Μέλος της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής σε 12 διατριβές, Διδάσκων σε 8 ΠΜΣ καθώς επίσης έχει υπάρξει Προσκεκλημένος Ομιλητής σε πάνω από 100 Διαλέξεις σε Στρογγυλά Τραπέζια, Σεμινάρια, Ημερίδες και Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα Κλινικών.Tο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει, 105 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά με 359.867 άθροισμα συντελεστή απήχησης και 3,720 μέσο συντελεστή απήχησης καθώς και 3 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 9 κεφάλαια σε βιβλία, ενώ έχει πραγματοποιήσει 69 και 70 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια αντίστοιχα.
Τέλος έχει 207 διαλέξεις – εισηγήσεις σε Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ έχει συμμετάσχει (ως Προεδρείο) σε 51 Στρογγυλές Τράπεζες.  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker