ΥΓΕΙΑ

Η ΕΕ λέει ΟΧΙ σε 100 εκ. δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την επιλογή αγοράς των 100 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson, που είχε συμπεριληφθεί στη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο να δωρίσει 100 εκ. δόσεις σε φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με το  Reuters. Η ΕΕ έχει δεσμευτεί, μέχρι στιγμής, να δωρίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του χρόνου. 

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η ΕΕ παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και είχε την επιλογή να αγοράσει άλλες 200 εκατομμύρια σε δύο διαφορετικές δόσεις

H προθεσμία για τη δεύτερη ρήτρα για τις εναπομείνασες 100 εκατ. δόσεις λήγει στα τέλη Ιουνίου, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα αξιοποιηθεί, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το θέμα αυτό.

Η εξέλιξη αυτή πρόδίδει το γεγονός ότι η κρίση αξιοπιστίας μεταξύ Ένωσης και φαρμακευτικής εταιρείας βαθαίνει.

Η J&J είχε ενημερώσει συγκεκριμένα την ΕΕ  ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες ως προς την προμήθεια των υλικών κατασκευής του εμβολίου και βρίσκεται “υπό πίεση” προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της παράδοσης των δόσεων στο μπλοκ μέσα στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου

Related Articles

Back to top button