ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Ανοίγει έρευνα για δύο ακόμα άτομα

Δύο επιβεβαιωμένες καταγγελίες υπάρχουν ενάντια του Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων.

Ωστόσο οι έρευνες της δικαιοσύνης φαίνεται να είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο καθώς αναμένονται και άλλες καταγγελίες, ενώ στο «στο μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν και άλλα δύο πρόσωπα από τον χώρο του θεάτρου.

Σημειώνεται πως σήμερα Σπύρος Μπιμπίλας θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας συνέλεξε στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του. Πλέον κρατείται έως την Τετάρτη, οπότε θα οδηγηθεί ξανά στην Ευελπίδων για να απολογηθεί.Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, Νίκος Γεωργουλέας, δήλωσε ότι «ακολουθήθηκε η δικονομική διαδικασία για την εκτέλεση του εντάλματος και περισσότερες πληροφορίες θα μπορούμε να δώσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο όταν έχουμε πλήρη ενημέρωση». Ερωτηθείς για τη στάση του εντολέα του απέναντι στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, απάντησε πως αρνείται πλήρως όλες τις καταγγελίες.

Τι υπάρχει στη δικογραφία         

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο ΣΚΑΪ υπάρχουν «δύο καταγγελίες, επιβεβαιωμένες, αξιολογημένες, δεμένες από τις εισαγγελικές αρχές με επιβεβαίωση μαρτυρικών καταθέσεων για βιασμό δύο ανηλίκων».‘ Ένας του 2010 και ένας του 2015. Επίσης υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία από μάρτυρες και από τα θύματα για το προφίλ του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, δηλαδή τον τρόπο που προσέγγιζε τα θύματα, πως ενεργούσε προκειμένου να εκδηλώσει αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες. Από την άλλη πλευρά η δικογραφία περιλαμβάνει και περιπτώσεις ατόμων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ή έχουν καταγγελθεί στην δικαιοσύνη για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από τον ίδιο αλλά έχουν παραγραφεί. Αυτά μπορεί να μην έχουν άμεσα ποινική σημασία έχουν αξιολογηθεί όμως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει ασκήσει αυτή την στιγμή δίωξη για βιασμό κατά συρροή. Οι εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι η περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου ξεπερνά κατά πολύ τις αρχικές καταγγελίες που καθόρισα αυτό που λέμε ελληνικό «metoo» δηλαδή κίνημα που σπάει την σιωπή των θυμάτων και μιλάει για την σεξουαλική κακοποίηση. Και στο ένταλμα γίνεται λόγος για εγκληματική δραστηριότητα που εκδηλώνονταν συνεχώς.τα τελευταία 30 χρόνια, ότι εκμεταλλευόταν την ιδιότητα του.

Πληροφορίες και εκτιμήσεις υπάρχουν στις εισαγγελικές αρχές ότι δυστυχώς ότι οι περιπτώσεις που έχουν θεμελιώσει την δίωξη σε βάρος του δεν είναι οι μόνες. 

Παράλληλα, αυτή την στιγμή η Εισαγγελία έχει ρίξει το ενδιαφέρον της σε ακόμη 2 νέες περιπτώσεις πολύ επώνυμων ηθοποιών που έχουν καταγγελθεί δημόσια και αναμένεται αυτά να τα πουν και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και ελέγχονται για απόπειρες βιασμού. 

Σήμερα στον εισαγγελέα ο Μπιμπίλας

Σήμερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, αναμένεται να παραδώσει στη δικαιοσύνη τις καταγγελίες που έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τόσο τις καταγγελίες που αφορούν τον κατηγορούμενο όσο και εκείνες που διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/Εφημερίδα «Τα Νέα»

Related Articles

Back to top button