ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Διάβημα στα Τίρανα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας

H πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση πραγματοποιεί σήμερα διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας θα πραγματοποιήσει η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα μετά την είδηση για τη σύλληψη από τις αλβανικές αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χιμάρας με το ΚΕΑΔ.

Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χιμάρας με το ΚΕΑΔ, η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Η σύλληψη του Μπελέρη

Η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος SPAK, συνέλαβε σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιο δήμαρχο στη Χιμάρα, εκπρόσωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα.

H όλη επιχείρηση ήταν οργανωμένη από τα Τίρανα και ο υποψήφιος δήμαρχος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρεται ότι η σύλληψη του Μπελέρη και ενός ακόμα συνεργάτη έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Κατά την αλβανική εκλογική νομοθεσία αποτελεί εκλογικό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως πέντε έτη.

Είναι η πρώτη ηχηρή σύλληψη υποψηφίου δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα.Κατά του Φρέντυ Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο πεζοδρομίου.

Related Articles

Back to top button