ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπάθωσε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κατά Μόσιαλου!

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα προς τον λαό της Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, εξέδωσε ο Ιερώνυμος, απευθυνόμενος, όπως λέει, σε ανθρώπους «έχοντες ελπίδα» στο κατώφλι του νέου έτους 2022, προτρέποντας σε μετάνοια, πνευματική και ηθική ανάταση.

Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει δύσκολο το 2021, αφού ζήσαμε πρωτόγνωρες για τη γενιά μας καταστάσεις, που μας συγκλόνισαν και δεν παραλείπει την κριτική σε δημόσιες αναφορές, εξ αφορμής της πανδημίας. «Ακούσαμε από βέβηλα χείλη και με ανάρτηση στο διαδίκτυο, να χλευάζουν την Παναγία μας και το αειπάρθενο αυτής, αλλά εμμέσως και τη Θεότητα του Χριστού. Προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών, σκανδαλίζονται συνειδήσεις και χλευάζεται η πίστη. Είναι ασεβές και ολέθριο να παίζει κανείς, να διακωμωδεί τα Θεία, ως πολέμιοι , που καταδικάστηκαν από την ίδια τους τη μωρία, την αμετροέπεια και τον εγωισμό τους και μόνοι τους θέτουν εαυτούς εκτός Εκκλησίας» τονίζει για τις «ασεβέστατες δηλώσεις» Μόσιαλου.

Στο Αίγιο, εξάλλου, συνήλθαν, κατόπιν πρόσκλησης του μητροπολίτη, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, για τα όσα διέπραξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας – καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Ακολούθησε το εξής ψήφισμα: «Προοδευτικός δεν είναι εκείνος που διακωμωδεί την πίστη, αλλά εκείνος που τη σέβεται ακόμη και εάν δεν την αποδέχεται. Εάν είχε προβεί ο Ηλίας Μόσιαλος σε παρόμοιες υβριστικές δηλώσεις για τον Ιουδαϊσμό ή το Ισλάμ είμαστε βέβαιοι ότι θα είχε κληθεί άμεσα να ζητήσει δημόσια συγνώμη, όπως άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες- συνάδελφοί του στο πρόσφατο παρελθόν, ή θα είχε αποπεμφθεί από τη δημόσια θέση του και από την πανεπιστημιακή του έδρα.

Η βλάσφημη ανάρτησή του θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να προωθήσει τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας, διότι ὁ Ηλίας Μόσιαλος, πλέον, για όλους τούς ορθοδόξους πολίτες της Ελλάδας, ως αμεταμέλητος και εμμονικός υβριστής της Θεοτόκου, προκαλεί αποτροπιασμό και επομένως η μη αντικατάστασή του αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση υπονομεύει την ίδια την προσπάθειά της».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button