ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε η Μπεκατώρου μετά την απόφαση για τον προπονητή ιστιοπλοΐας: Mαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Tο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση – «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι», με αυτά τα λόγια ξεκινά την ανάρτησή της στο Instagram η Σοφία Μπεκατώρου

«Μαύρη μέρα για την ελληνικό αθλητισμό» χαρακτήρισε η Σοφία Μπεκατώρου την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Την ίδια στιγμή, κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή επιβλήθηκε στον προπονητή γα το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Από την πλευρά της, η Σοφία Μπεκατώρου,  η πρώτη που είχε μιλήσει για σεξουαλική βία στο χώρο του αθλητισμού κατέθεσε στη δίκη. Είχε αναφερθεί στη μέθοδο χειραγώγησης, γνωστή ως grooming, που όπως είπε είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον αθλητισμό και την οποία ακολούθησε και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κατηγορούμενος προκειμένου να κακοποιήσει σεξουαλική την ανήλικη, τότε, κοπέλα.

Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, η Σοφία Μπεκατώρου προχωρώντας σε ανάρτηση, με βίντεο, στο Instagram έγραψε τα εξής: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι, αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε στο βίντεο που δημοσίευσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button