ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία για την αγορά των 4 τηλεοπτικών αδειών – Αποκλεισμένοι οι υποψήφιοι

Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η διαδικασία για τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.Αρχικά ο διαγωνισμός επρόκειτο με βάση τον αρχικό προγραμματισμό να ξεκινήσει στις 9:00, αλλά αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 10:00.

 

 

Η πόρτα της ΓΓΕΕ άνοιξε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί προκειμένου να περάσει το φορτηγό του catering αλλά και οι σερβιτόροι. Σταδιακά άρχισαν να καταφτάνουν οι εκπρόσωποι των καναλαρχών οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στις 7:30 κατέφθασε η αντιπροσωπεία του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Νωρίτερα στις 7:15 κατέφτασε και ο εκπρόσωπος του Star Channel, Κάρολος Αλκαλάι.

 

Γύρω στις 7:50 κατέφθασε και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνος Κυμπουρόπουλος ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά «η διαδικασία θα κυλήσει με την ομαλότητα που έχει φτιαχτεί. Ο ΣΚΑΙ και φυσικά πρόσωπα, έχουμε αντιδράσει. Ελπίζω αυτή η ανώμαλη διαδικασία να προχωρήσει θετικά για το καλό της πολυφωνίας. Ερχόμαστε να προσφέρουμε λύτρα για τη συνέχιση της ανώμαλης διαδικασίας, για το καλό της πολυφωνίας».

Στις 8:00 κατέφτασε και ο εκπρόσωπος του Alpha, Δημήτρης Φουρλεμάδης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «σήμερα είναι μέρα ευχών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, ειδικά για τα κανάλια που έχουν ήδη εργαζόμενους. Δεχθήκαμε να μπούμε σε αυτόν τον διαγωνισμό, και θα παίξουμε με αυτούς τους κανόνες. Προσερχόμαστε δυνατοί, είμαστε αισιόδοξοι και ενδιαφερόμαστε για τους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές, αλλά αυτό είναι το λιγότερο όταν υπάρχουν εργαζόμενοι».

Μόλις λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και ο Στρατής Λιαρέλης από την αντιπροσωπεία του Ant1, ενώ μαζί του βρίσκεται και ο ισχυρός άνδρας του Ant1, Θοδωρής Κυριακού.

Στις 8:14 κατέφθασε και ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος δήλωσε πως «η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν πολλά κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να διεξαχθούν με άλλο τρόπο».

Τελευταίος πέρασε την πόρτα και ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρία», κ. Κυριακόπουλος

Οι οκτώ υποψήφιοι

Υπενθυμίζεται ότι τελικά οι συμμετέχοντες θα είναι οκτώ, καθώς δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του υποψήφιου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E-TV), καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες από τον νόμο προυποθέσεις, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

Με αυτά τα δεδομένα, στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στο μεταξύ, στο κτίριο της ΓΓΕΕ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Άνδρες του άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ελέγξει προληπτικά όλους τους χώρους για την ύπαρξη βομβών ενώ πραγματοποιήθηκαν και έλεγχοι με ειδικές συσκευές σε όλους τους χώρους για τον τυχόν εντοπισμό κοριών. Ακόμη, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας εγκατέστησαν ειδικό μηχάνημα απενεργοποίησης κινητών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 80-100 αστυνομικοί διατίθενται για τους προληπτικούς ελέγχους, ενώ εσωτερικά του κτιρίου θα βρίσκονται επιπλέον 80 αστυνομικοί σε τρεις βάρδιες. Παράλληλα θα υπάρχουν πολλές εξωτερικές αστυνομικές περιπολίες και παρατηρητές. Κάθε υποψήφιος έχει συνοδεία δύο άτομα που θα βρίσκονται πλάι του σε κάθε του κίνηση, καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με άτομα εκτός της ομάδας εργασίας τους.

huffingtonpost.gr

Related Articles

Back to top button