ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη : Βανδαλισμός στο αυτοκίνητο καθηγητή

Ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Γεώργιος Παύλος αποδίδει τον τον βανδαλισμό του αυτοκινήτου του από αγνώστους, στην Ξάνθη, στην στοχοποίησή του από ομάδες που δρουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης.

 

Ο καθηγητής σημειώνει :

Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής, επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ίμια», λέει ο καθηγητής και συνεχίζει:

«Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν αν μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button