ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα» Σύψα: «Ισως να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Αττική»

«Από την Παρασκευή είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Είναι συνεχής η αύξηση και το λεγόμενο RT είναι 0,98 με το όριο συναγερμού να είναι το ένα», είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Νίκος Σύψας μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τονίζοντας με νόημα ότι «η Αττική αυτή τη στιγμή φλερτάρει με την κόκκινη κατάσταση». Αποκάλυψε ότι την Πέμπτη θα γίνει έκτακτη σύσκεψη γι’ αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, με τον ίδιο να θεωρεί πολύ πιθανό να αποφασιστεί να μην ανοίξουν τα Λύκεια στην Αττική, όπως είχε προγραμματιστεί. Όπως συμβαίνει άλλωστε, σε όλες τις περιοχές που είναι “κόκκινες”. «Ενδεχομένως να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια».

Εκτός όμως από τα σχολεία, αν η Αττική μπει στο κόκκινο, τότε θα υπάρχουν αλλαγές και στο λιανεμπόριο, με το click away να επανέρχεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Μάλιστα ο καθηγητής Νίκος Σύψας αποκάλυψε ότι εκτός από την Αττική, οι επιστήμονες προβληματίζονται για την κατάσταση στη Βοιωτία αλλά και στην Εύβοια. «Δίπλα στην Αττική είναι η Βοιωτία και η Εύβοια, είναι όλη αυτή η περιοχή, μετατρέπεται σε ένα hot spot της επιδημίας». 

Κλείνοντας ο κ. Σύψας συμπλήρωσε: «Όσο κατεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού. Δυστυχώς. Παντού στην Ελλάδα είναι η εκτίμησή μου, ότι υπάρχει η μετάλλαξη του ιού. Ελπίζουμε τα εμβόλια που έρχονται να το πιάνουν… Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Αττική εμπνέει μεγίστη ανησυχία… Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες».

Related Articles

Back to top button