ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» μεγατόνων! Για απάτη έπιασαν τον ιδιοκτήτη της Κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος Άνθρωπος»

Τον έπιασε για απάτη η αρχή για το ξέπλυμα και κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Μια υπόθεση που προκαλεί σοκ, έφερε πριν λίγο στην δημοσιότητα, η Κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καταπέλτης είναι το πόρισμα της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» ο Άλλος Ανθρωπος», για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, που έγινε γνωστός από τα συσσίτια σε πρόσφυγες και ανέργους. Έπαιρνε τα χρήματα από επώνυμους και απλούς πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε τυχερά παιχνίδια – «Το εγκληματικὀ προϊόν» υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ – Κατηγορείται ακόμα μια συγγενής και μία συνεργάτης του.

Ένα χρόνο μετά υπόθεση της Κιβωτού, άλλος ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της χώρας, βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει σοκ στην Ελληνική κοινωνία.

Οπωs αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», πρόκειται για την κοινωνική κουζίνα «0 Άλλος Ανθρωποs» για την οποία η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποiησης Εσόδων απο Παράνομες Δραστηριότητες διέταξε την δέσμευση κάθε εiδουs λογαριασμών τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή Χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, η δέσμευση αφορά τα του περιουσιακά στοιχεία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Ο άλλος άνθρωπος είναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Το κάνει ακόμη και σήμερα και μάλιστα έχει επηρεάσει πολύ κόσμο ο οποίος έχει φτιάξει πλέον τις δικές του κουζίνες και μαγειρεύει σε πλατείες και event.

Μέσω της “κοινωνικής κουζίνας” η ομάδα “Ο Άλλος Άνθρωπος” μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες 3.000 Αθηναίων.

Η δράση έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και έχει στηριχτεί από παρόμοιες ομάδες του εξωτερικού. Από το 2015 λειτουργεί χώρος στο Μεταξουργείο ως αποθήκη για τρόφιμα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button