ΕΛΛΑΔΑ

Βόλβη: Σύλληψη αντιδημάρχου για ανεξέλεγκτη χωματερή (pics)

Εκτός απο τον αντιδήμαρχο συνελήφθησαν δύο οδηγοί φορτηγών που πέταγαν σκουπίδια στην χωματερή αυτή

Στις συλλήψεις τριών ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και ένας αντιδήμαρχος, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων.

Πρόκειται για δύο οδηγούς φορτηγών, έναν 49χρονο και έναν 46χρονο, καθώς και έναν 47χρονο αντιδήμαρχο του δήμου Βόλβης σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δύο οδηγοί εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας κοντά σε πρώην ΧΥΤΑ που βρίσκεται στον δήμο Βόλβης, να πετάνε ανεξέλεγκτα ογκώδη απόβλητα κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων (έπιπλα) ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου.

volvi1
volvi2
volvi3

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, όμοιες απορρίψεις ογκωδών δημοτικών αποβλήτων πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο σημείο και στις 29 Μαρτίου από τον 46χρονο για λογαριασμό του ίδιου δήμου, κατ’ εντολή του 47χρονου.

Επίσης προέκυψε ότι, η συγκεκριμένη διαδικασία για τα ογκώδη απόβλητα του δήμου, πραγματοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία πέντε έτη από 54χρονο (δημοτικός λειτουργός κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία), σε δασική περιοχή, που βρίσκεται εντός ενταγμένης ζώνης προστασίας NATURA και σε Ζώνη Προστασίας Εθνικού Πάρκου, ενώ δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή (Χ.Α.Δ.Α.) από την οποία καλύφθηκε εν μέρει, γειτνιάζων διερχόμενο ρέμα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button