ΕΛΛΑΔΑ

Βολές πυροβολικού και φορητού οπλισμού του ελληνικού στρατού τωρα στον Έβρο (Βίντεο)

Ο Ελληνικός στρατός αυτή την στιγμή, επιχειρεί εναντίον «εχθρού » από ανατολάς. Αυτός είναι ο αμυντικός σκοπός της άσκησης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα πολύ κοντά στα σύνορα.

Δείτε βίντεο από βολές με πραγματικά πυρά που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγο

Η άσκηση αποφασίστηκε κατά τη συνεδριάση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής.

Στόχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι να σφραγιστεί ο Έβρος. Για το λόγο αυτό ενισχύονται οι περιπολίες όλο το 24ωρο με θερμικές κάμερες ενώ από αέρος πετούν μέρα και νύχτα ελικόπτερα ελέγχοντας όλη τη συνοριογραμμή.

Ειδικότερα, το Δ’ Σώμα Στρατού ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι θα προβεί την Καθαρά Δευτέρα σε βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή του Έβρου όλο το 24ωρο.

Η ανακοίνωση του Δ’ Σώματος Στρατού

«Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω:

Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:

α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .

β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.

γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.

δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ Μανίτσας.

ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία».

Η ανακοίνωση της ΑΣΔΕΝ

Αντίστοιχα, , σχετική ανακοίνωση της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού – Νήσων (ΑΣΔΕΝ) που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί αναφέρει:

«Από 2 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη. Λεπτομέρειες και επικίνδυνες περιοχές όπως θα ανακοινώνονται  από τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις».

Όλες οι προαναφερθείσες βολές θα πραγματοποιηθούν με «μέτωπο» προς ανατολάς των νησιών, ενώ δεν δίδονται ακριβείς ώρες και περιοχές εκτελέσεώς του, κάτι που εξειδικευτεί με ανακοινώσεις των τοπικών διοικήσεων.

Related Articles

Back to top button