ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία: Οργή στην Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού

Ο έφηβος Ρομά έπεσε νεκρός από πυροβολισμό το βράδυ του Σαββάτου στην Βοιωτία κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου μετά από καταδίωξη

Τη «θλίψη και την οργή της» για τον χαμό του 17χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό το βράδυ του Σαββάτου στην Βοιωτία κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου μετά από καταδίωξη εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά.

«Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που “ακόμη ερευνώνται”» αναφέρει η ανακοίνωση της «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και συμπληρώνει: «Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;»

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά:

«Μια ακόμα συντριπτική ανακοίνωση

Δεν έχουμε άλλα λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την οργή και την θλίψη μας.

Μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023, 17χρονος Ρομ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη. Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που «ακόμη ερευνώνται».

Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;

Ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά.

Ελπίζουμε ειλικρινά να είναι το τελευταίο και θα εργαστούμε εντατικά για αυτό.»

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους.

Related Articles

Back to top button