ΕΛΛΑΔΑ

Η “βιομηχανία” με τα δήθεν εξώδικα του Σώρρα – 99 ευρώ στον “δισεκατομμυριούχο” Αρτέμη για “οριστικό ξεχρέωμα”

Με το ξέσπασμα της κρίσης και ένθεν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχτισαν πολιτικές καριέρες προσφέροντας σε απεγνωσμένους, λύσεις μαγικές και ονειρεμένες. Δεν είναι επίσης λίγοι, εκείνοι που άνοιξαν προσοδοφόρες “μπίζνες” εισπράττοντας απ το υστέρημα ανυποψίαστων, καλόπιστων αλλά και αφελών , ας μην φοβόμαστε να το πούμε, συνανθρώπων μας.
Απ τη μακρά λίστα αυτή, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο  αυτόκλητος “Μεσσίας” των δισεκατομμυρίων κος Αρτέμης Σώρρας. Εμείς ρωτήσαμε, μας είπαν, και σας παραθέτουμε τη διαδικασία που ακολουθείται στις υποθέσεις των εξωδίκων χρεωστών της εφορίας, ασφαλιστικών ταμείων κλπ. Και ας βγάλει καθείς τα συμπεράσματα του.
Δέκα ευρώ το κεφάλι, κοστίζει η εγγραφή και πέντε ευρώ η μηνιαία συνδρομή μελών για την συντήρηση των γραφείων του “λυτρωτή” μας ανά μέλος. Στους έχοντες χρέη, η δυνατότητα να απαλλαγούν “άπαξ δια παντός” απ τα χρωστούμενα, δίδεται με την εξής διαδικασία.
Ο “πελάτης” πληρώνει 33 ευρώ για κάθε “πακέτο” εξωδίκου. Σε αυτά περιλαμβάνεται τόσο η εκτύπωση 360 σελίδων όσο και ο δικαστικός επιμελητής. Στις 360 σελίδες περιλαμβάνονται 5 πακέτα των 12 σελίδων του “εξωδίκου” και άλλες 300 σελίδες η τεκμηρίωση για το που έχουν κατατεθεί τα 600 δις του Σώρρα.
Αν το σκεφτούμε με όρους αγοράς, ακούγεται συμφέρουσα τιμή. 40 ευρώ απαιτεί συνήθως μόνο η δικαστική επίδοση, αν συνυπολογίσουμε και τις εκτυπώσεις τόσων σελίδων, τζάμπα πράμα.
Εδώ όμως το ζήτημα αρχίζει να γίνεται άκρως “διασκεδαστικό”. Ο πελάτης λαμβάνει και πρέπει να καταθέσει ο ίδιος στην εφορία ή να εξουσιοδοτήσει κάποιον, τις 12 μόνο σελίδες και μάλιστα στο πρωτόκολλο!!! Ναι καλά διαβάσατε, το “εξώδικο” θα το καταθέσει στο…πρωτόκολλο της εφορίας που είναι τζάμπα!!!
Τα λοιπά αντίγραφα, μεταφέρονται στα κεντρικά και η τύχη τους αγνοείται, ή τουλάχιστον ο πελάτης έχει την προφορική διαβεβαίωση ότι πήραν το δρόμο τους. Θα μπορούσε βέβαια εδώ, όποιος κακόπιστος, να αναρωτηθεί αν οι σελίδες αυτές ανακυκλώνονται και εμφανίζονται στον επόμενο πελάτη ως νεοεκτυπωθείσες που δικαιολογούν τα ευρώ τους, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Αναλυτικά τα έγγραφα μοιράζονται ως εξής:
12 σελίδες εξωδίκου στον πελάτη
12 σελίδες εξωδίκου για το πρωτόκολλο της εφορίας
12 σελίδες εξωδίκου για την κεντρική ΕΣΥ
12 σελίδες εξωδίκου για τον Αρτέμη Σώρρα
12 σελίδες εξωδίκου για να τις καταθέσει η κεντρική ΕΣΥ στο Υπουργείο Οικονομικών
Απ τις 360 περίπου σελίδες δηλαδή, ο πελάτης λαμβάνει τις 24 μόνο, απ τις οποίες τις 12 καταθέτει ο ίδιος (!) με αίτηση του στο πρωτόκολλο της εφορίας που υπάγεται.
Η ΕΣΥ Πατρών επιστρέφει στην ΕΣΥ Αθηνών το πακέτο που πριν λίγο παρέλαβε σε μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία

 

Το πακέτο των 33 ευρώ, αφορά φυσικά μόνο χρέη προς τις εφορίες. Αντίστοιχα πακέτα με άλλα 33 ευρώ προσφέρονται και για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Με μόνη διαφοροποίηση, ότι στην περίπτωση των τραπεζών που δεν “διατίθεται” πρωτόκολλο το κόστος της επίδοσης μέσω δικαστικού επιμελητή, το αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο “πελάτης”. Δηλαδή πληρώνει έξτρα 40-90 ευρώ.
Οπότε με 99 ευρώ + δικαστικό επιμελητή για τις τράπεζες, ο πελάτης έχει ενημερώσει εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και μία τράπεζα πως σε τραπεζικό λογαριασμό του Αρτέμη Σώρρα στον Καναδά, έχουν κατατεθεί 600 δις υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας και άρα μπορούν να απευθυνθούν για τις ….εισπράξεις τους.
Εκείνο που εμείς αναρωτιόμαστε είναι, από που θα αναζητηθούν ευθύνες και ποιος θα πληρώσει, αν ο εκάστοτε πελάτης αγνοήσει τα προειδοποιητικά έγγραφα που λαμβάνει από την πολιτεία, θεωρώντας ότι τακτοποίησε κατά αυτόν τον τρόπο το ζήτημα του. Και αν η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα και μέριμνα, για τις διαδικασίες αυτές που γίνονται εις γνώση της.
Δεδομένου μάλιστα, ότι εσχάτως άνοιξε και νέα “μπίζνα” με τα χρέη προς την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με αντίστοιχες διαδικασίες,  και η επίσημη δικαιολογία παραμένει ότι “ο πελάτης μπορεί να κάνει επίκληση των ενεργειών του στο δικαστήριο”. Ποιος θα προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους;

 

Related Articles

Back to top button